Vágólapra másolva!

Gólpasszos kapus és kiállított védő a futballhősök között

Négy Bajnokok Ligája- és 16 Európa Liga-mérkőzést is játszottak a múlt héten, de álomcsapatunkban csak négy olyan játékos kapott helyet, aki két találkozón is pályára lépett. A csatárposztokért különösen nagy volt a tolongás, a világválogatottba kerüléshez legalább négy gólra volt szükség - és a brazil Grafite számára még ez sem bizonyult elegendőnek.

Kapus:
Petr Cech (cseh, Chelsea): Ritkán fordul elő, hogy egy 2-0-ra megnyert mérkőzésen a tudósításokban a győztes gárda kapusát tartják a mezőny legjobbjának, de az angol lapok a hét végén egyhangúan így vélekedtek a Chelsea mérkőzéséről. Cech a Wolverhampton ellen több bravúros védést is bemutatott, ráadásul a második találatot az ő gólpassza előzte meg.

Hátvédek:
Andoni Iraola (spanyol, Athletic Bilbao): A Bilbao játékosa remek hetet zárt, mert bár az Anderlecht ellen az Európa Ligában együttesének nem sikerült előnyt szerezni a visszavágóra, a bajnokságban viszont magabiztosan nyert a Tenerife ellen, és Iraola is eredményes volt.

Sylvain Distin (francia, Everton): A liverpooliak védője annak ellenére is bekerült álomcsapatunkba, hogy a hét közi, Sporting elleni Európa Liga-mérkőzésen kiállították. Distin azonban azon a meccsen is jól futballozott, gólt is szerzett, a hét végén pedig a Manchester United ellen a mezőny egyik legjobbja volt.

Lúcio (brazil, Internazionale): José Mourinho a Chelsea elleni BL-mérkőzésre való tekintettel a Sampdoria elleni bajnokin pihentetni szerette volna a középhátvédet, ám Walter Samuel és Iván Córdoba kiállítása miatt hamar be kellett állítania. Lúcio a kettős emberhátrány ellenére szinte hibátlanul védekezett.

Marcell Jansen (német, Hamburg): A ballábas játékos a PSV Eindhoven elleni Európa Liga-mérkőzést még a középpályán kezdte, ám a védelem bal oldalán fejezte be, a hét végén az Eintracht Frankfurt ellen pedig már végig balhátvédként futballozott - mégpedig egészen kiválóan.

Középpályások:
Jesús Navas (spanyol, Sevilla): A Sevillának a hét végén sikerült az, ami a szezon során eddig egyetlen csapatnak sem Spanyolországban: nyerni a Mallorca otthonában. A mérkőzés hőse Jesús Navas volt, a jobbszélső egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.

Forrás: AFP

Jesús Navas nem csak sárga cipőjével tűnt ki a mezőnyből

Antonio Nocerino (olasz, Palermo): A szicíliai csapat továbbra is versenyben van a negyedik helyért a Serie A-ban, és a hét végén a Laziót győzte le hazai pályán. Nocerino a tőle megszokott módon óriási mezőnymunkát végzett, és teljesítményére góllal tette fel a koronát - ez volt az első találata a palermói színekben.

Cicero (brazil, Hertha): Dárdai Pál együttese a kiesés elől menekül a Bundesligában, és ebből a szempontból a Freiburg elleni idegenbeli győzelem a lehető legjobbkor jött. A berliniek drukkereit pozitív meglepetésként érte, hogy brazil középpályásuk, Cicero kétszer is betalált, hiszen ebben a szezonban még nem állt gól a neve mellett.

Míchel Bastos (brazil, Lyon): A Real Madrid elleni BL-meccsen a balszélső csak kispados volt, és csupán pár percet kapott a mérkőzés végén, a hét végi, Sochaux elleni bajnokin viszont már kezdett. Beállítása remek húzásnak bizonyult, hiszen mindössze 25 perc elég volt a számára, hogy mesterhármast szerezzen.

Csatárok:
Cacau (német, Stuttgart): A tavaly novemberi edzőcsere óta a stuttgarti együttes valósággal megtáltosodott, és ennek a hét végén a Köln látta kárát. A svábok idegenben nyertek 5-1-re, és brazil származású, ám már német válogatott csatár mesternégyest ért el, karrierje során először.

Forrás: AFP

Cacau négy gól után hálálkodhatott az égieknek

Mamadou Niang (szenegáli, Marseille): A Marseille a múlt héten mindkét mérkőzését 3-1-re nyerte meg, és a hat gólból négy Niang nevéhez fűződik. Az Európa Ligában az FC Köbenhavn ellen egyszer volt eredményes, majd a hét végén a bajnokságban a Nancy ellen már mindhárom találatot ő szerezte.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről