Vágólapra másolva!
Pénteken rajtol az OTP Bank Liga 2011/12-es szezonja, amelynek első fordulójában a kupagyőztes Kecskemét a legutóbb bajnoki ezüstérmes Pakshoz látogat.

A hazai és a vendégcsapat egyaránt szerepel az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, mindketten csütörtökön este fogadják ellenfelüket: a csak magyar játékosokat foglalkoztató Paks a norvég Tromsőt, míg a Kecskemét a kazah Aktobét. A harmadik EL-ben szereplő együttes, a Ferencváros - bár kérte a találkozó elhalasztását - szintén vasárnap kezdi meg bajnoki szereplését, mégpedig Prukner László vezetőedző korábbi csapata, a Kaposvár vendégeként.

A negyedik magyar kupacsapat, a bajnoki címvédő Videoton halasztási kérelmét elfogadta a hazai szövetség, így a csapat egy későbbi időpontban utazik majd Siófokra.

A bajnoki idény első fordulójának nyitómérkőzésén a Debrecen a Vasas-Hídat látja vendégül, az újoncok pedig, a Diósgyőr és a Pécs egyaránt otthon debütál az NB I-ben, előbbi a Zalaegerszeget, utóbbi a Haladást fogadja.

A nyári átigazolási időszakban több együttes is alaposan átalakult, a legnagyobb kérdés az, hogy meg tudja-e ismételni az előző szezonban produkált menetelését a Videoton, vagy a közvetlen riválisok végig nyílttá tudják tenni a bajnoki címért folytatott versengést?

A bajnoki meccsek közel nyolc év szünet után visszakerülnek a Magyar Televízió képernyőjére. Az m1 minden vasárnap 16 órától egy találkozót élőben közvetít, a sort a Honvéd-Győr találkozó nyitja.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

péntek:
DVSC-TEVA - Vasas-Híd 18 ó, v.: Andó-Szabó

szombat:
Diósgyőr - ZTE FC 17:30 ó, v.: Vad II
Pécsi MFC - Haladás Sopron Bank 19 ó, v.: Németh Á.
Újpest FC - Lombard Pápa 20 ó, v.: Oláh

vasárnap:
Budapest Honvéd - Győri ETO FC 16 ó, v.: Iványi
Kaposvári Rákóczi - Ferencváros 18 ó, v.: Kassai
Paksi FC - Kecskeméti TE-ERECO 19 ó, v.: Solymosi

Mindent egy helyen az Eb-ről