Vágólapra másolva!
A hétvégi Anzsi-Zenit (0-1) meccs után mindkét csapatot megbüntették száz-százezer rubelre (mintegy 600 ezer forintra), mert a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak.

A Mahacskalát további harmincezerre büntették, mert a szurkolók becsmérlő rigmusokat skandáltak, a klub a honlapján kiadott közleményben reagált a büntetésre.

"A klub maximális figyelmet fordít arra, hogy különleges atmoszférát teremtsen a mérkőzésein. Ez mindeddig megvalósult, amiben a szurkolóknak is nagy szerepe volt. Ennél is fontosabb kérdés a biztonság kérdése, és a rendvédelmi szervekkel való együttműködés. Sajnos ebben a kérdésben a jövőben még vannak feladataink" - írja az Anzsi.

"Tudomásunk van arról, hogy a vendégek között provokátorok foglaltak helyet, akik tisztában vannak azzal, mivel lehet könnyen provokálni a helyi rendőrséget, és ezzel vissza is éltek. Ez az eset is megmutatta, hogy változtatásokra van szükség a stadionok biztonságát illetően" - folytatódik a közlemény. "Biztosak vagyunk abban, hogy a stadionban nincs keresnivalójuk egyenruhás drukkereknek, a rendőrségnek pedig az extrém helyzetekre kell operatívan reagálnia, nem pedig a transzparensekre és a gyalázkodó bekiabálásokra."

Mindent egy helyen az Eb-ről