Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Alessandro Del Piero a Novara elleni kiütéses bajnoki győzelem után elárulta, május 20-án, a Napoli elleni kupadöntőn utoljára játszik a Juventusban.

A Serie A-ban éllovas klub ősszel jelezte a Juvét 1993 óta erősítő csatárnak, hogy idén nyáron nem hosszabbítják meg szerződését. Bár a szurkolók megpróbálták nyomás alá helyezni a vezetőket a 37 éves játékos megtartásához, ő most eloszlatta a kételyeket.

"A Napoli elleni meccs lesz az utolsó számomra a Juventusban, mivel lejár a szerződésem júniusban" - idézte a Soccerway.com Del Pierót. "Hihetetlen szeretetet kapok a szurkolóktól nap mint nap."

Del Piero 1993-ban csatlakozott a Juventushoz. A bundabotrány miatt a másodosztályba sorolt csapat mellett is kitartott, és a klub történetének rekordere lett a lejátszott mérkőzések és a gólok számát tekintve egyaránt. Nyolcszor nyert bajnoki címet a gárdával, egyszer a Bajnokok Ligáját is elhódította.

Del Piero egy korábbi nyilatkozatában elárulta, mindig is úgy képzelte, hogy a Juventusból vonul vissza, ezért Agnelli elnök októberi bejelentése alaposan meglepte és szíven ütötte. A csatár még három évig szeretne futballozni, egyelőre nem döntötte el, merre folytatja.

Mindent egy helyen az Eb-ről