Vágólapra másolva!
Túl soknak tartja a hat-, illetve ötpontos hátrányt a Bayern München és a Manchester City labdarúgócsapata, legalábbis Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke, és Roberto Mancini, a City menedzsere is úgy nyilatkozott, eldőlt már a két bajnokság aranyérmeinek sorsa.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke minimális esélyét látja annak, hogy ne a Borussia Dortmund végezzen az élen az aktuális futballbajnoki idényben Németországban.

A bajor klub első embere az után nyilatkozott így, hogy csapata szerdán 1-0-ra kikapott az éllovastól, ezzel pedig hatpontos hátrányba került négy fordulóval a zárás előtt.

"Kilencvenkilenc százalék, hogy a Dortmund lesz a bajnok" - jelentette ki a német televízióban Rummenigge. "Általában csak akkor gratulálunk, ha matematikailag is biztos a bajnoki cím, de félek, hogy a Dortmundtól ezt már nem lehet elvenni."

Szerda esti sikerével a Dortmund közel került ahhoz, hogy megvédje címét, már csak azért is, mert a Bundesliga történetében még nem fordult elő, hogy egy csapat elbukjon, ha a 30. forduló után hat pont volt az előnye.

Az utolsó négy forduló párosítása:

Borussia DortmundBayern München

Schalke (idegenben)

április 14

Mainz (otthon)

Mönchengladbach (otthon)

április 21.

Werder Bremen (idegenben)

Kaiserslautern (idegenben)

április 28.

Stuttgart(otthon)

Freiburg (otthon)

május 5.

Köln (idegenben)


Az angoloknál a Manchester City helyzet annyival jobb, hogy csupán ötpontos a hátránya a Manchester Uniteddel szemben, és még öt forduló van vissza, ráadásul hazai pályán fiogadja még a listavezető Manchester Unitedet is.

Ennek ellenére Roberto Mancini vezetőedző szerint az aranyérem sorsa már eldőlt.

"Az öt pont túl sok, ráadásul a Unitednél megvan a fantasztikus csapatszellem, nálunk pedig nincs" - nyilatkozta azt követően, hogy a City 4-0-ra verte a West Bromwichot, míg a MU kikapott a Wigan vendégeként.

Az utolsó öt forduló párosítása:

Manchester UnitedManchester City

Aston Villa (otthon)

április 14-15.

Norwich (idegenben)

Everton (otthon)

április 22.

Wolves (idegenben)

Manchester City (idegenben)

április 30.

Manchester United (otthon)

Swansea (otthon)

május 6.

Newcastle (idegenben)

Sunderland (idegenben)

május 13.

Queens Park Rangers (otthon)



Mindent egy helyen az Eb-ről