A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Olasz kapus, montenegrói védő, barcelonai középpályás, és bosnyák csatár is bekerült a hét világválogatottjába. Meg Lionel Messi, akinek lassan bérelt helye van a hét legjobbjai között.

Kapus:
Salvatore Sirigu (olasz, Paris-SG): A szezon elején még Zlatan Ibrahimovic nyerte a meccseket a párizsiaknak, de a svéd támadó a hét végén a Reims ellen nem talált be. Helyette Kevin Gameiro volt eredményes, ám a három pont megszerzésében Sirigunak talán még nagyobb szerepe volt, hiszen kivédte a volt kispesti Diego tizenegyesét.

Hátvédek:
Sebastien Jung (német, Eintracht Frankfurt): A Bayern München első helye nem meglepő a Bundesligában, az viszont annál inkább, hogy a második helyen nyolc forduló után az Eintracht áll. Az újonc a hét végén Hannovert győzte le 3-1-re, és a fiatal jobbhátvéd Jung is betalált.

Benedikt Höwedes (német, Schalke 04): A gelsenkircheni drukkerek számára minden idényben a Borussia Dortmund elleni, Ruhr-vidéki rangadó a legfontosabb mérkőzés, amelyen a Schalke idegenben ritkán szokott nyerni. Most viszont sikerült, és a csapatkapitány Höwedesnek ebben hatalmas szerepe volt, hiszen hibátlanul futballozott.

Marko Basa (montenegrói, Lille): A montenegrói válogatott még szinte újoncnak számít a nemzetközi színtéren, de jelenleg pótselejtezős helyen áll a vb-selejtezőkben. A múlt héten idegenben győzte le 1-0-ra Ukrajnát, a középhátvéd Basa pedig nem csak ezen a meccsen remekelt, hanem klubjában, a Lille-ben is, elvégre pontot érő gólt szerzett a Bordeaux ellen.

Michael Essien (ghánai, Real Madrid): A válogatott mérkőzések miatti szünet különösen rosszul érintette a madridiakat, hiszen három szélsőhátvédjük és megsérült. Marcelo, Fábio Coentrao és Álvaro Arbeloa nélkül José Mourinho Essient állította a védelem bal oldalára, és a ghánai hibátlanul hozta le a Celta Vigo elleni bajnokit.

Középpályások:
Juan Mata (spanyol, Chelsea): Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya nagy meglepetésre kihagyta a válogatott keretből Matát, de a középpályást a jelek szerint ez egyáltalán nem viselte meg, hiszen a Tottenham Hotspur elleni londoni derbin két gólt szerzett, majd adott egy gólpasszt is.

Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): A milánói drukkerek a szezon első pár meccse után kicsit aggódtak, azonban mostanra összekapta magát csapatuk, és Cambiasso is. Az argentin középpályás a hét végén a Catania ellen is rendkívül hasznosan futballozott, és adott egy remekbe szabott gólpasszt.

Forrás: AFP
Cambiasso korlátlan úr volt a középpályán a Catania ellen

Joan Verdú (spanyol, Espanyol): Az Espanyol hét forduló alatt képtelen volt meccset nyerni, de a nyolcadik játéknapon megszakadt a rendkívül rossz sorozat, 3-2-re legyőzte a Rayo Vallecanót. A karmester, Verdú mindehhez két találattal járult hozzá.

Etienne Didot (francia, Toulouse): A megszokott csapatok mögött (PSG, Marseille, Lyon) a Toulouse a negyedik a francia bajnokságban, köszönhetően annak, hogy a hét végén idegenben nyert az Evian ellen. Didot-nak remekül ment a játék, három gólpasszt is adott, amit a L'Équipe nyolcas osztályzattal jutalmazott.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): Francesc Fabregas úgy fogalmazott, hogy Messi nem erről a világról származik, márpedig neki hihetünk, hiszen a hét végén is három gólpasszt adott klubtársának. Az argentin klasszis mesterhármast vágott a Deportivo ellen, előtte pedig a válogatottban is betalált Chile ellen.

Forrás: AFP
Messi nem tud kifogyni a gólokból

Edin Dzeko (bosnyák, Manchester City): Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt semmi jel nem mutatott arra, hogy a City begyűjtheti a három pontot a West Bromwich Albion ellen, hiszen a címvédő emberhátrányban volt és 1-0-s vesztésre állt. Ekkor azonban beállt Edin Dzeko, akinek a hátralévő idő elég volt két gólhoz - a csatár ráadásul a hét közben is betalált a válogatottban.

www.globalsoccerapp.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!