A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A román válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Tomas Rivera Amoros lesz a NB II-es futsal-bajnokság Nyugati csoportjának második helyén álló Dunakeszi Kinizsi vezetőedzője.

A klub pénteki tájékoztatása szerint a szakember szerződése a bajnokság májusi befejezéséig szól, segítője az eddigi vezetőedző, Fehér Zsolt lesz. Rivera húsz évig edzősködött Spanyolországban, ahol a Martorell csapatával 2000-ben és 2007-ben elhódította a Katalán-kupát.

2008-ban a Bardral Urajaszu vezetőedzőjeként japán kupagyőzelmet és bajnoki második helyet ünnepelhetett, később Olaszországban előbb a Napoli csapatát vezette a bajnokság elődöntőjéig, majd 2010-ben a Luparense gárdájával bejutott az UEFA Futsal Cup (a Bajnokok Ligája a futsalban) négyes döntőjébe.

Romániában a Déva, majd pedig a Marosvásárhely vezetőedzőjeként lett roman Szuperkupa-győztes. Rivera három éve vezeti a román válogatottat, amellyel az idei Európa-bajnokságon a negyeddöntőig menetelt, és 2010-ben ő irányíthatta a világválogatottat is.

A Dunakeszi tavaly ezüstérmet szerzett a másodosztályban, de az osztályozón nem sikerült kivívnia a feljutást. A csapat keretéhez tartozik három korábbi nagypályás válogatott - Horváth Ferenc, Vincze Ottó és Lőw Zsolt -, három magyar és egy román futsalválogatott játékos - Tóth Gyula, Temesi Norbert, Bita László, illetve Tony Iuliu Safar - valamint Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!