A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A helyi lapok attól tartanak, hogy a Horvát Labdarúgó Szövetség és Josip Simunic is büntetést kap a nemzetközi szövetségtől, amiért a Dinamo Zagreb védője usztasa rigmussal ünnepelte a sikeres világbajnoki kvalifikációt. A játékost nem érdekli az egész felhajtás.

Kedden a horvát labdarúgó-válogatott hazai pályán harcolta ki a világbajnoki részvételt, a reykjavíki 0-0 után ugyanis 2-0-ra verte Izlandot a zágrábi Maksimir-stadionban. Horvát lapok beszámolói szerint az ünneplés során a Dinamo Zagreb védője, Josip Simunic mikrofonon át usztasa rigmusokkal hergelte a közönséget - "a hazáért" (za dom) felkiáltásra a nézők a "készen állunk" (spremni) rigmust kiabálták - és így ünnepelte a győzelmet.

"Ezt mindig is szerettem volna megtenni, s nem érdekel, ha valaki ezért meg fog büntetni - idézte Simunicot a Magyar Szó. A FIFA sajtószóvivője az esettel kapcsolatban annyit mondott, hogy elemzik a mérkőzésről szóló jelentéseket és gyűjtik az információkat, ezért egyelőre nem kívánják kommentálni az ügyet.

Zeljko Jovanovic, a sport- és oktatásért felelős miniszter azt nyilatkozta, Simunic cselekedete nagyon káros a horvát államnak: "Ez egy jó példa arra, hogy sok ember azt hiszi, valami hazaszeretetről szóló dolgot csinálnak, közbe meg kárt okoznak a hazájuknak. Egy ilyen tett nagyon káros, s primitív is".

Megszólalt az ügyben Ciro Blazevic egykori horvát szövetségi kapitány is, aki védelmébe vette Simunicot. "Mit tudja ő, hogy mit csinált? Ausztráliában született, semmire sincs rálátása. Miért büntetnének meg bennünket? Az európai szövetség az se tudja, mit jelent a "Za dom spremni!" kifejezés" - mondta.

Simunic egy vállrándítással elintézte az egészet: "Nem félek, mert nem tettem semmi rosszat. Csak Horvátországot, a hazámat támogattam. Ha valakinek ezzel bármi baja van, az az ő problémája."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!