A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Diósgyőr U16-os csapata nyerte a II. Weisz Árpád Nemzetközi Tornát, miután az elődöntőben 2-1-re győzött a Bologna ellen, majd a döntőben 1-0-ra verte az AC Milant.

A tornát Bolognában bonyolították le, 2x25 perces meccsekkel. Wágner Ádám csapata az első meccsen 2-1-re verte a hazai csapatot, majd 1-0-ra az AC Milant.

Wágner Ádám csapatának mindhárom gólját Lakatos László lőtte: a Bolognának fejesből és büntetőből, a Milannak akcióból talált be.

"A Milan játékosai közül páran megkönnyezték a vereséget, ebből is látható, hogy nem vették félvállról a döntőt" - értékelt Wágner. "Mai sikerünk a játékfelfogás, a stílus és a motiváció diadala volt, talán még nem is láttam ilyen motiváltnak a csapatomat, mióta együtt dolgozunk."

"De ez nem csak a játékosok sikere, hanem hozzájárult a stáb minden tagja, akik lehetővé tették, hogy például a mérkőzés előtti délelőttön átmozgató edzésen vegyen részt a keret" - fűzte tovább a szót a mester. "Nehéz szavakat találni arra, mit a fiúk nyújtottak, igazi csapatmunka volt egy klasszisteljesítménnyel. Nem lepődnék meg, ha Lakatos László játéka felkeltette volna az olasz játékosmegfigyelők érdeklődését."

II. Weisz Árpád Nemzetközi Torna (Bologna, Olaszország):
Elődöntő: Bologna-DVTK 1-2
Döntő: AC Milan-DVTK 0-1

A harmadik helyen a hazaiakat 3-0-ra verő Inter végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!