Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megilletődöttnek látta játékosait a románok elleni Eb-selejtező előtti utolsó edzésen, de azt mondta, jobb, hogy ez most jött elő, és nem a meccsen. Szerinte a játékosok már érzik, hogy kik lesznek a kezdőben, de a neveket egyelőre nem mondta el, mert sérülések miatt még vannak kérdőjelek.

"Az edzés elején még megilletődöttnek láttam a játékosokat, de ez nem baj, majd helyretesszük, pont erre vártam, jobb ha ma jön ki, mint ha a meccsen. Az idősebb játékosok idővel úgy reagáltak, ahogy én, szóltak a fiataloknak, és onnantól teljesen jól zajlott az edzés" - nyilatkozta a meccs előtti utolsó foglalkozás után Dárdai.

A kapitány elmondta, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt is játékra jelentkezett kisebb sérülésük ellenére, de az, hogy pályára léphetnek-e, csak a szombati nap folyamán dől el. A várható kezdőcsapatról éppen a két említett játékos sérülése miatt nem akart semmit sem elárulni, este még összeül a stábbal, és a csapatnak majd a meccs előtti megbeszélésen árulja el a névsort: "Egyébként már érzik, tudják, hogy ki az, aki kezdhet. Mindenkihez odaléptem, akire fontos szerep vár, mindenki megkapta azt az impulzust, nézést, két-három mondatot, amire ilyenkor szükség van. Mindenki készen van."

Dárdai szerint nagyon fel van tupírozva, hogy mi vár a csapatra Bukarestben, igaz, hogy 50 ezer román szurkoló lesz a stadionban, de azt mondta, a játékosok úgysem értik majd, amit nekik kiabálnak, az pedig nem szabad, hogy kizökkentse őket, hogy a románok fütyülni fognak a himnusznál.

"A játékosok egy része itt volt tavaly is, tudják, mi vár rájuk, és a mérkőzés elejére is oda fognak figyelni" - utalt arra Dárdai, hogy az elmúlt román-magyar meccseken többször is korán vezetést szerzett a hazai csapat.

"Hogy mi vár még a játékosokra? Én ma már békén hagyom őket, nem akarom kiszedni az agyukat, a lelküket, legyenek koncentráltak" - válaszolta a kapitány arra a kérdésre, hogy milyen programot tervez még a stáb a találkozó kezdetéig.

A válogatottnál most debütáló Dárdai eredményre nem akart tippelni, azt mondta, számára az a legfontosabb, hogy a csapat szombat este fitt legyen fizikálisan, és akkor a stáb a feladata egy részét jól végezte. "A többiről úgyis a napi forma dönt, nincs két ugyanolyan nap, nem lehet mindig száz százalékot hozni. De ha a játékosok 80 százaléka beteszi a közösbe a tudása 90-100 százalékát, akkor annak már meglesz az eredménye".

A Herthából klubrekorderként visszavonuló Dárdai azt mondta, csak egyetlen egy baja van: a hét elején még nagyon jól dolgozott a csapat, szerdán már vissza kellett őket fogni, a pénteki edzés elején pedig kapkodást tapasztalt. "Ha túlmotivált valaki, az sokkal rosszabb, mintha alulmotivált, mert utóbbi esetben csak seggbe rúgod az illetőt, és csinálja, amit kell. De ha túlmotivált, akkor idő előtt elfárad, úgyhogy erre kell odafigyelnünk".