A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Évek kellenek hozzá, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a 2022-es világbajnokság katari rendezése ügyében kipattant korrupciós botrány után visszaszerezze jó hírnevét Jerome Valcke főtitkár szerint.

Valcke keddi esti, belfasti beszédében kiemelte: a nemzetközi szövetség (FIFA) közeli jövője ugyan a botrány miatt nem fényes, de azon kell keményen dolgozniuk, hogy napról napra javuljon a megítélésük. Valcke elmondta: elérték azt a szintet, amelynél mélyebbre már nem mehetnek.

"Dolgok történnek, történtek, de még mindig sok jó dolgot teszünk. Imázsunkat napról napra vissza kell szereznünk. A hírnevet könnyű lerombolni, akár egy másodperc alatt, és évek kellenek, mire visszaállítjuk" - fogalmazott.

A FIFA azok után került ismét össztűz alá, hogy a 2018-as és 2022-es vb kapcsán felmerült, FIFA-tagok szavazatait vásárolták meg. Az ügyet feltárni igyekvő jelentésről azonban csak részleteket hozott nyilvánosságra az etikai bizottság elnöke, Joachim Eckert, hangsúlyozva, hogy nem találtak semmilyen megvesztegetésre utaló jelet, amely miatt a rendezésért folytatott pályázatot meg kellene ismételni.

Ennek következtében a 2018-as vb Oroszországnál marad, a 2022-esé pedig Katarnál. Ugyanakkor az anyagot elkészítő Michael Garcia, a FIFA etikai bizottság vizsgálati részlegének amerikai vezetője szeretné, ha a teljes anyag napvilágot látna, mert úgy véli, hogy Eckert nem megalapozott következtetéseket vont le belőle.

A Német Labdarúgó Liga elnöke, Reinhard Rauball a botrány miatt lemondásra szólította fel Joseph Blatter FIFA-elnököt, és azt javasolta az európai szövetségnek (UEFA), hogy lépjen ki a FIFA-ból, amennyiben a jelentést nem hozzák nyilvánosságra teljes terjedelmében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!