A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Ilyen lesz az új Milan-stadion

Az AC Milan labdarúgócsapata bemutatta új stadionjának látványterveit. Az új aréna a tervek szerint 48 ezer szurkolót tud majd befogadni, és valószínűleg a 2018-19-es szezonra lesz kész.

Az új stadion Milánó városának Portello negyedében kap helyet, nem messze a csapat múzeumától, a Casa Milantól. A tervek szerint nemcsak stadiont építenek, hanem hotelt, iskolát az utánpótlás játékosoknak, éttermeket és egy galériát, ahol különféle műalkotásokat fognak kiállítani.

A stadion tervezője, Emilio Faroldi a La Gazzettának magyarázta el, miért van szükség ilyen mértékű beruházásra.

"A stadionok manapság már nem korlátozódhatnak le csak sportesemények megrendezésére, azon kívül, hogy a hét minden napján nyitva kell lenniük, tökéletesen újra tudják értelmezni a várost, vagy az adott környéket."

A stadionprojekten dolgozó stáb több mint 70 stadiont tanulmányozott, végül azzal a céggel állapodott meg, amelyik a Bayern München arénáját is tervezte.

"Több alapelv alapján közelítettük meg ezt a projektet. Nagy figyelmet fektettünk a környezetvédelem fenntarthatóságára, az épület magasságára, ami nem lehet egy bizonyos szint felett, illetve a könnyű megközelítésre" - mondta Faroldi.

A Gazzetta úgy tudja, hogy valóban környezetbarát stadiont épít a Milan. A tervek szerint újrahasznosítják az esővizet a fürdőkben, részben a napenergiát is felhasználják, a hangelnyelő rendszernek köszönhetően pedig hangszigetelt is lesz.

(Még több kép)

A teljes projekt az olasz sportlap szerint 300 és 320 millió euró körüli összeget emészt fel, ebből a stadioné lesz körülbelül 220 millió euró. A Milan szponzorok segítségével fedezné a költségeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!