A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Az Atlético bosszút állhat a Realon

Real Madrid-Atlético Madrid 2015.04.13. edzés
Real Madrid's Cristiano Ronaldo (C L) and Marcelo (2nd R) joke with teammate Pepe (C R) during their training session at Valdebebas sports grounds in Madrid, April 13, 2015. Real Madrid will play their Champions League quarterfinal first leg soccer match against Atletico Madrid at Vicente Calderon stadium on Tuesday. REUTERS/Susana Vera
Vágólapra másolva!
Kedden kezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntői. A tavalyi döntő ismétléseként a címvédő Real Madrid városi riválisával, az Atléticóval csap össze, ezt a meccset online is nézheti. A Juventus a Monacót fogadja.

Mi jut eszébe vajon az Atlético Madrid játékosainak a keddi, Real Madrid elleni meccs előtt: az, hogy a tavalyi BL-döntőben az utolsó percben szállt el a vezetésük, majd csúnya verésbe szaladtak bele, vagy az, hogy azóta hat meccsen nem kaptak ki a Realtól, és legutóbb 4-0-ra győztek?

Több tehetség a Realnál

Akárhogy is, Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője kijelentette, a maga részéről nem foglalkozik korábbi meccsekkel, ez úgyis más lesz, mint bármelyik közelmúltbeli összecsapás. Azt viszont elismerte, hogy a Real Madrid jelenleg egyéni tehetség dolgában "számos poszton" jobban áll az övéinél.


A mostani szezonban a két csapat először augusztusban, a Spanyol Szuperkupában találkozott egymással: a Bermabéuban 1-1 lett a végeredmény, majd a Vicente Calderónban 1-0-ra nyert az Atlético. A bajnokságban mindkétszer az Atlético győzött (2-1, 4-0), a Király-kupa nyolcaddöntőjében pedig az idegenbeli 0-2 után a Santiago Bérnabeu Stadionban 2-2 lett az eredmény, így a Real 2-4-gyel búcsúzott.

Ronaldo Pepével viccelődött Forrás: REUTERS/Susana Vera

Ilyen eredménysor után érthető Carlo Ancelotti óvatossága: a Real olasz edzője azt mondta, nem kell mindkét meccset megnyerni, egy döntetelennel nagyon jól meglenne az odavágón. A bajnokságban egyébként hét pont választja el a két együttest, a Real a második, az Atlético a harmadik helyen áll.

A Juve 12 év után lehet újra elődöntős

A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok és most is listavezető Juventus a Monacót fogadja. A Juve 2003 óta először kerülhet be az elődöntőbe, és hazai statisztikája alapján egyértelműen az összecsapás esélyese. Francia ellenfelekkel szemben veretlen otthon, legutóbbi 11 európai kupamérkőzésén nem kapott ki saját közönsége előtt, és az új stadionja 2011-es megnyitása óta lejátszott 16 európai kupamérkőzésén csak egyszer szenvedett vereséget. Ezzel szemben a Monaco még sohasem nyert meccset Olaszországban.

Moutinho szerint a Juve az esélyesebb Forrás: AFP/Miguel Riopa


"Egyértelmű, hogy a Juventus az esélyes – szögezte le Joao Moutinho, a Monaco portugál középpályása. – De miután kiejtettük az Arsenalt, másképpen tekintenek ránk az ellenfelek. Amikor a szezon előtt James Rodriguez és Radamel Falcao is távozott tőlünk, és nem igazoltunk senkit a helyükre, mindenki azt gondolta, hogy a bajnokságban középcsapat leszünk, a BL-ben pedig nem jutunk túl a csoportkörön. Rácáfoltunk erre."

Csak semmi türelmetlenség!

Mindez igaz lehet, de a torinóiak is remek formában vannak, utóbbi hat tétmérkőzésükön gólt sem kaptak. Masimiliano Allegri vezetőedző azt mondta, a Monacót még előző ellenfelüknél, a Dortmundnál is keményebb diónak tartja, mert nagyon erős a védelme, és az ilyen csapatok ellen könnyű a türelmetlenség hibájába esni.

A BL-negyeddöntő mezőnyében több klasszisnak is nagyon vigyáznia kell, hogy ne kapjon sárga lapot, ha nem akarja kihagyni a visszavágót. A legsúlyosabb helyzetben ilyen szempontból az Atlético Madrid van, erről bővebben itt olvashat.

Nézze nálunk!

Az Atlético Madrid-Real Madrid mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt! (A közvetítés technikai támogatója a GamaxMédia.)

Bajnokok Ligája, nyegyeddöntő, első mérkőzések:
Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol), 20.45

Juventus (olasz)-Monaco (francia), 20.45
A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!