A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Az embereknek nem tetszik az agresszív, kislányokat zaklató és a kampányt végighazudó Magyar Péter a Publicus felmérése szerint

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Vágólapra másolva!
Több korcsoportban is jelentősen romlott Magyar Péter megítélése a júniusi diszkóbotránya miatt – többek között ez derült ki a Publicus Intézet kutatásából. A felmérés szerint sokaknak nem tetszik, hogy a baloldali politikus ígérete ellenére felvette az európai parlamenti mandátumát. Később Magyar agresszív módon nekiment Pulai Andrásnak, a számára negatív eredményt hozó felmérést készítő intézet vezetőjének is.
Vágólapra másolva!

A nyugdíjaskor körüliek és a nyugdíjasok követik legkitartóbban Magyar Péter mozgását, egyúttal ők ítélik meg legkritikusabban mindazt, ami a baloldali politikussal történt az elmúlt egy év során – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. A közvélemény-kutatás során két kérdést tettek fel: az egyik az volt, hogy a megkérdezett szerint Magyar helyesen döntött-e, hogy „mégis beült az Európai Parlamentbe”, holott korábban mást ígért. A másik kérdés pedig arra vonatkozott, a válaszadó hallott-e arról, hogy a politikus egy fővárosi szórakozóhelyen „dulakodásba keveredett, fiatal lányokkal flörtölt és biztonsági őrök dobták ki a helyről, és egy telefont is a Dunába dobhatott”. 

magyarpéter, radnaimárk
Sokat árthatott Magyar Péternek a diszkóbotránya
Fotó: Képernyőfotó

Az első kérdést illetően a megkérdezettek 39 százaléka vélekedett úgy, hogy inkább helytelen ez a döntése, 38 százalék szerint viszont helyesen döntött. A magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők inkább helyeselték a döntést, a legfeljebb csak 8 általánost végzettek 41 százaléka nem értett egyet a mandátum felvételével, a felsőfokú végzettségűeknek azonban csak a 34 százaléka. 

A második kérdést illetően a Fidesz–KDNP hívei tartották legtöbben igaznak, hogy egy luxus-szórakozóhelyen okozott botrányt Magyar, majd az ellenzéki szavazók, legkevésbé pedig a Tisza Párt szimpatizánsai, de ő közülük is a többség: 61 százalékuk. Azzal, hogy vezető politikushoz nem méltó módon táncolt fiatal lányokkal, a Tisza Párt szimpatizánsainak 59 százaléka értett egyet, míg a legtöbben a kormánypártok szavazói (87 százalék) gondolták így. Emellett azt a kérdést is feltették, miként változott a válaszadó Magyar Péterről kialakított véleménye mindezen események hatására. A megkérdezettek közül a 60 feletti korosztály körében romlott Magyar Péter renoméja a legnagyobb arányban (33 százalék); míg legkevésbé a Tisza Párt szavazóinak körében és a legfiatalabb generáció képviselői szemében. 

A kutatás nyilvánosságra kerülését követően Magyar agresszív módon nekiment a Publicus Intézet vezetőjének, Pulai Andrásnak. Magyar a mostani vitájában egyszerűen azt állította, hogy Pulai hazudik. Pulai mindezzel kapcsolatban azt írta, hogy örül neki, hogy legalább nem verte meg őt a baloldali politikus.

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Magyar Péter, MagyarPéter
Botrányt botrányra halmoz Magyar Péter
Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy telefont is elrabolt Magyar, majd a Dunába dobta

Magyar Péter még június közepén egy pesti elit-szórakozóhelyen okozott óriási botrányt. Arról az Origo is beszámolt, hogy a baloldali politikus a magyar közéletben soha nem látott módon, politikusként részegen egy civilt ütött meg, majd elrabolta a telefonját. Mindezek mellett Magyar dulakodott, vonaglott a táncparketten, és fiatal lányokat zaklatott, egy sikoltozó fiatal lány lábai között csúszott-mászott. Ami megdöbbentő, hogy a 43 éves baloldali brüsszeli képviselő kiskorú lányok közül próbált válogatni. Annyira nem bírtak vele, hogy a biztonságiaknak ki kellett dobniuk a helyről. Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a nyomozás. 

Magyar Péter a kampányban is többször fenyegetőzött: volt, hogy a mise alatt kiabált be a templomba egy polgármesternek, majd a távozó civil híveket is zaklatta. Egy másik alkalommal azt hangoztatta, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésén sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések. Magyar Péter nemegyszer az újságírókkal is támadó stílusban beszélt, csak azért, mert kérdezni próbálták őt. Többször fotózták le alkohol fogyasztása közben is: például a Vértanúk terén, a Kossuth téren vagy az egyik Parlament melletti étteremnél.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!