Vágólapra másolva!
Jó hangulatban utazott el a válogatott Helsinkibe, a finnek elleni Eb-selejtező helyszínére. A gép felszállása előtt még nyilatkoztak a sajtónak.

A magyar fociválogatott szombaton 18 órától játszik Eb-selejtezőt Finnországgal. Pénteken még lesz egy edzés a helsinki olimpiai stadionban, ám reggel még Ferihegyen elcsíptük Dárdai Pált, Kádár Tamást és Németh Krisztiánt.

"Túl jól sikerültek az edzések, nem is szeretem, amikor ennyire passzolnak a dolgok - mondta hamiskásan mosolyogva Dárdai. - Napi egy edzéssel készültünk, ilyenkor, idény végén már a kluboknál sem terhelik jobban a játékosokat. Azt a napi egyet viszont meghúztuk, mindenki koncentrált volt, odatette magát."

Majd a kapus véd

A szövetségi kapitány közvetlenül a felszállás előtt már nem akart mélységekbe belemenni, a győzelem kulcsát firtató kérdésre például elővette a klasszikus "egy góllal többet kell rúgni az ellenfélnél" tréfát. A ki fog védeni kérdésre pedig csak annyit felelt: "kapus".

Ám a jó hangulat nem egyenlő a hanyagsággal, a célról Dárdai elszántan azt mondta, "a görög pontnak csak akkor van értelme, ha nyerünk Helsinkiben. Nem reménytelen a helyzet egy döntetlennel sem, de a győzelem az igazi".

Csere az ötödik percben?

Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland is kisebb sérüléssel küzd, péntek este derül ki, mennyit tudnak vállalni, de egyikük sem százszázalékos. "Elkezdhetik a meccset, de lehet, hogy az ötödik percben cserélni kell - mondta a kapitány. - De eddig sem volt probléma, ha valakinek be kellett szállnia, készültünk erre, nem lenne váratlan helyzet."

A csapat pénteken elfoglalja a szállást, majd délután edz egyet a meccs helyszínén, melyet akkor térképez majd fel. Így jön el a meccs napja, amikor már csak a ráhangolódás marad. Dárdai szavaival: "jó alvás, jó séta, jó ebéd és hajrá!"

Sorsdöntő meccs

A válogatott kiváló hangulata érthető, Litvánia 4-0-s legyőzése után még egy családi napot is kaptak a játékosok, márpedig "nekünk, külföldieknek sokat számít egy nap a családdal" - fogalmazott Németh Krisztián, az amerikai Kansas City légiósa.

Kádár Tamás - aki bajnok lett a lengyel Lech Poznannal - sorsdöntőnek nevezte a meccset, de csak mert "minden meccs sorsdöntő. Ha most három ponttal tudunk eljönni Finnországból, akkor a csoport szétszakad, és mi az élmezőnyben tudunk maradni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!