Vágólapra másolva!
A madridi Marca szerint Spanyolország lényegében a B csapatával áll ki az ukránok ellen, ez nekünk nagyon rossz hír. Hétfő este a spanyolokon múlik, marad-e a magyar csapatnak esélye legjobb harmadikként kijutni a franciaországi Eb-re.

A Marca szerint a spanyol válogatott De Gea – Mario Gaspar, Nacho, Etxeita, Azpilicueta – San José, Isco, Thiago – Nolito, Alcácer, Mata felállásban játszik hétfő este Ukrajna ellen.

Ettől a spanyol csapattól sajnos még csak meglepetésnek sem számítana, ha kikapna. Márpedig a magyar válogatott Eb-kvalifikációja elsősorban attól függ, hogy az ukránok nyernek-e ezen a meccsen. Ha nem, akkor már csak a törökök vehetik el a legjobb harmadiknak járó Eb-helyet, de ahhoz még a kazahoknak is győzniük kell. Erről bővebben itt olvashat.

Teljesen lecserélt kezdő

Ha a Marca értesülései jók, a Luxemburg elleni kezdő tizenegyből – azon a meccsen dőlt el, hogy a spanyolok biztosan ott lesznek a jövő évi Eb-n – senki sem marad a kijevi mérkőzésre. Pénteken Casillas – Juanfran, Piqué, Bartra, Jordi Alba – Fabregas, Busquets, Cazorla - Pedro, Morata, David Silva összeállításban kezdett a címvédő.

Edzőmeccsként tekintenek rá Forrás: NurPhoto/Str

A spanyolok a meccs előtt leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy meghatottan felidézik: a hétfő esti összecsapás helyszínén,

a kijevi stadionban nyerték meg az Eb-t 2012-ben.

A végeredmény vélhetően egy cseppet sem érdekli őket.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány hozzáállása egyébként érthető, nyilván kímélni akarja az egyébként is nagy terhelésnek kitett kulcsjátékosokat. Az Eb-selejtezők utóbbi néhány fordulójában több neves futballista is megsérült, a hollandok, például, egyszerre két kapusukat veszítették el.