Müller Messi és Ronaldo rekordját is megdöntötte

Robert Lewandowski, Thomas Müller, Bayern München, foci
Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski (C) celebrates scoring with his teammates midfielder Thomas Mueller (L) and Brazilian midfielder Douglas Costa during the UEFA Champions League Group F second-leg football match between FC Bayern Munich and Arsenal FC in Munich, southern Germany, on November 4, 2015. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
Miután a Bayern München hazai pályán elgázolta az Olimpiakoszt, Thomas Müller, a csapat német válogatott középpályása új rekordot állított fel. 

Ilyen fiatalon senkinek nem sikerült még 50 győzelmet szereznie a Bajnokok Ligájában, vagyis Thomas Müller 26 évesen és 72 naposan megelőzte Raúlt, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is.

A bajorok góljait Douglas Costa, Robert Lewandowski és Kingsley Coman szerezték Müller mellett, aki stílusosan köszönte meg a gólpasszt Arjen Robbennek.


A Bayern egyébként nem tréfál hazai pályán: az utolsó hét meccs eredménye az Allianz Arénában: 5-1, 5-0, 5-1, 4-0, 5-1, 4-0, 4-0.

Thomas Müller góllal ünnepelte rekordot jelentő 50. BL-győzelmét Forrás: AFP/Günter Schiffmann


A görögök elleni győzelmével a Bayern egyébként már biztos továbbjutó, ezzel 18. alkalommal szerepelhet a BL egyenes kieséses szakaszában, ennél többször csak a Real Madrid jutott el oda (20.).

Rekordot írt a Barcelona is

Nem panaszkodhatnak a Barca-drukkerek sem: a hétvégén a Real Madridot iskolázták le, kedden pedig az AS Romát ütötték ki a Camp Nouban.

Az újabb hatossal a Roma védelme lett a legrosszabb a BL-ben: már 16 bekapott gólnál járnak az olaszok a sorozatban. Ez a 6-1-es meccs egyébként a legnagyobb arányú vereség, amit olasz csapata valaha elszenvedett spanyol ellenféllel szemben.

Luis Suárezt a Roma védői sem tudták megállítani Forrás: MTI/AP/Manu Fernandez


A kezdőcsapatba visszatérő Lionel Messi hatszor találta el a kaput a Roma ellen, ez 2015-ben a legmagasabb mutató a Barca-játékosok között. Luis Suárez sem panaszkodhat: újabb duplájával 14 gólnál és 4 gólpassznál jár a legutóbbi 12 Barca-meccsén.

Willian szinte nem tud hibázni

Elképesztő sorozatban van Willian, a Chelsea támadója. A Maccabi Tel-Aviv ellen az ötödik szabadrúgása mögé állt oda a BL-ben, és ez volt a negyedik alakalom, hogy gólra is váltotta a lehetőséget.

Az összesített mutatója sem gyenge: az idei szezonban 12 szabadrúgása közül 6-ot bevágott a hálóba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!