Kalmár Zsolt kölcsönben Frankfurtba igazolt

Kalmár Zsolt, Észak-Írország - Magyarország
Belfast, 2015. szeptember 7. Az ír Chris Baird (b) és Kalmár Zsolt a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában játszott Észak-Írország - Magyarország mérkőzésen a belfasti Windsor Park Stadionban 2015. szeptember 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Kalmár Zsolt keveset játszott a német másodosztályban szereplő Leipzigben, ezért kölcsönadták az FSV Frankfurtnak. Új klubjánál technikás, jól lövő játékosnak tartják.

A német RB Leipzig labdarúgócsapata a tavaszi szezonra kölcsönadta a magyar válogatott Kalmár Zsoltot az ugyancsak másodosztályú FSV Frankfurtnak.

Kalmár Zsolt (jobbra) a válogatottban, az északírek elleni Eb-selejtezőn Forrás: MTI/Illyés Tibor


A frankfurti klub honlapján megjelent közlemény szerint a középpályás kölcsönszerződése június 30-ig szól. Német sajtóértesülések szerint vételi opciót nem tartalmaz.

A tartalékban játszatták

A válogatott Kalmár a jelenlegi idényben csak négy mérkőzésen jutott szóhoz a lipcsei csapatban, inkább a negyedik vonalban szereplő tartalékok között játszott.

"Kalmár Zsolt nagyon jó játékos, nagy örömünkre szolgál, hogy kölcsönkaptuk. Nagy segítségünkre lehet, hiszen

– mondta Clemens Krüger, az FSV Frankfurt ügyvezetője.

Az RB Leipzig az első, az FSV Frankfurt a 14. helyen áll a Bundesliga 2-ben, melynek első tavaszi fordulóját jövő hétvégén rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről