A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Barca világsztárja is ott lehet az olimpián

brazil foci dunga
The coach of the Brazilian national football team, Carlos Verri, known as Dunga, announces the first squad of his second spell for next month's friendly matches, in Rio de Janeiro, on August 19, 2014 - with only 10 of those who featured at the World Cup making the cut. He named a squad of 22 players for the friendlies against Colombia in Miami on September 5 and Ecuador in New Jersey four days later. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Ha választásra kényszerülne, inkább az olimpián, mint a két hónappal korábbi Copa Americán játszatná Neymart Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Nehéz választani, de úgy vélem, az olimpia az elsődleges, mivel az az egyetlen, amelyet Brazília még nem nyert meg, ráadásul itthon játszunk" - nyilatkozott az Esporte televízióban.

A szakvezető szerint meg kell találni azt megoldást, amely megfelelő a támadó klubjának, a Barcelonának, magának a játékosnak és a válogatottnak is.

Dunga nem fog unatkozni nyáron Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Dunga jelenleg azokat az európai klubokat látogatja végig, amelyekben a jelöltjei futballoznak.

A Copa Americát júniusban rendezik az Egyesült Államokban, két hónappal a riói játékok előtt, így

előfordulhat, hogy a Barcelona azt kéri majd Neymartól, válasszon a két torna közül.

A kluboknak nincs kötelezettségük arra vonatkozóan, hogy elengedjék a játékosaikat az olimpiára, melyen az U23-as csapatokban három-három túlkoros is szerepeltethető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!