Vágólapra másolva!
Veszélybe került Armin Veh vezetőedző állása az Eintracht Frankfurtnál, miután a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató klub 2-0-ra kikapott Berlinben, és visszaesett az osztályozót jelentő, 16. helyre a Bundesligában.

Rossz formában van a Frankfurt. Tavaly november 21. és december 13. között zsinórban négy meccsen kikapott, utána viszont sikerült két bajnokit is megnyerni (a Werder és a Wolfburg ellen, otthon). Akkor úgy tűnt, kimászott a gödörből a csapat, ám

a folytatás pocsék lett.

Január 30-a óta hat bajnokin mindössze két pontot szerzett (0-0 a Hamburg és a Schalke ellen, otthon), a Hertha elleni, szerdai vereséggel pedig osztályozós helyre került.

A vezetőkben felmerült, hogy talán azonnal edzőt kellene cserélni, ha szombaton az Ingolstadt ellen is folytatódik a rossz széria.

Dollnak Németországban is jó a renoméja Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Armin Veh helyére

több jelöltje is van az Eintracht sportigazgatójának,

Bruno Hübnernek. Mivel szezon közben vagyunk, érthetően főleg munkanélküli edzőknek udvarolna Huszti Szabolcs klubja, így jön a képbe Jos Luhukay, Dárdai Pál berlini elődje, illetve Kosta Runjaic, aki legutóbb a Kaiserslauternnél dolgozott.

Ami pedig a magyarok számára a legérdekesebb, hogy

a Ferencvárossal remeklő Thomas Dollt is szívesen látnák Frankfurtban.

Az információt közzétevő Bild hozzáteszi, hogy a Ferencváros edzőjét nem most, hanem a szezon után szerződtetné egykori klubja - kérdés, akkor első vagy másodosztályú lesz-e az Eintracht. Doll 1993 és 1996 között a Frankfurtban futballozott, így a viszonyokkal tökéletesen tisztában lehet, igaz, korábban azt mondta, jól érzi magát Magyarországon.

Frankfurtban hasonlóan gondolkodnak Ralph Hasenhüttlről, mint Dollról, az Ingolstadt trénere szintén csak nyáron számíthat majd konkrét megkeresésre Frankfurtból.

Mindent egy helyen az Eb-ről