Vágólapra másolva!
Hiába nem megy a pályán a Manchester Unitednek, az angol csapat továbbra is a legjövedelmezőbb klub. Itt a Forbes listája 2015 legtöbb profitot termelő focicsapatairól.

A Forbes az alábbi listán csak bevételeik alapján rangsorolta a csapatokat,

azt nem vette figyelembe, melyik csapat mennyit költ a bevételéből,

és a játékoseladások után befolyó összegeket sem számolták bele. Hogy egy klub gazdasági évének nem feltétlenül van köze a csapat eredményességéhez, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lista első helyén a Manchester United áll.

1. Manchester United: 190 millió dollár
2. Real Madrid: 162M
3. Manchester City: 131M
4. Arsenal: 122M
5. Liverpool: 115M
6. Barcelona: 108M
7. Juventus: 81M
8. Tottenham Hotspur: 73M
9. Schalke: 67M
10. Bayern Munich: 60M

Négyszázmillió dollár tőzsdei bevételre számít a Manchester United Forrás: EPA

A Real Madrid előkelő helye sem meglepő, és a ManCityé sem, ahol a tulajdonosok különböző cégeiken keresztül szponzorálják igen bőkezűen a csapatot. Meglepő, hogy a tavaly minden megnyerő

Barcelonát az Arsenal és a Liverpool is megelőzi.

A katalánok mögött alaposan lemaradva BL-döntős ellenfelük, a Juventus jön, amely új stadionja átadása óta folyamatosan fejlődik gazdaságilag is.

A tíz legjobb által termelt profit tekintetében a futball tartja második helyét, és hozott hátrányán az első helyen álló NFL-lel szemben is: 1,1 milliárd dolláros bevételével alaposan lehagyja a harmadik helyen álló, 489 millió dollárt termelő amerikai baseballigát (MLB).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!