A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A német Ilkay Gündogan a Borussia Dortmundtól a Manchester City labdarúgócsapatához szerződött.

A 25 éves középpályás 2020-ig írt alá a Premier League negyedik helyezettjéhez, amely sajtóhírek szerint 25 millió eurót fizetett érte.

Kihagyja az Eb-t, de a vébén sem lehetett ott

A válogatott futballista térdsérülés miatt nem vehet részt a jövő pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon, a német aranyéremmel zárult 2014-es brazíliai vb-t pedig hátsérülés miatt kellett kihagynia.

Gündogan a City első szerzeménye azóta, hogy a klub bejelentette: Manuel Pellegrinit a Bayern Münchentől érkező Josep Guardiola váltja a kispadon.

Meggyőzte Guardiola filozófiája

"Öt sikeres év után véget ért a dortmundi időszakom. Külön köszönet az edzőimnek, Jürgen Kloppnak és Thomas Tuchelnek, nagyszerű időszakot töltöttem velük, és nekik is köszönhetem, hogy bekerültem a német válogatottba. Az átigazolásomban az játssza a legnagyobb szerepet, hogy együtt dolgozhatok Pep Guardiolával. Ő keresett meg, hogy igazoljak Manchesterbe, és meggyőzött az általa képviselt filozófiával. Úgy érzem, számomra most ez a megfelelő lépes, és Guardiola irányításával szeretnék továbbfejlődni" - állt a Gündogan által kiadott közleményben.

Mivel a szerződése jövőre lejárt volna, így a Dortmund nem járt rosszul azzal, hogy jó pénzért el tudta adni, más kérdés, hogy a Bayernhez távozó Mats Hummels után újabb kulcsember hagyta ott a Borussiát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!