A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Neymar: Brazíliában mindenkinek Ronaldo-frizurája volt

brazília hollandia focivb bronzmeccs
Brazil's injured forward Neymar gestures before the start of the third place play-off football match between Brazil and Netherlands during the 2014 FIFA World Cup at the National Stadium in Brasilia on July 12, 2014. AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Gerard Piqué, Neymar jó barátja és korábbi barcelonai csapattársa készített interjút a brazillal a Players Tribune számára. A két klasszis ezúttal nem a Barcelonáról vagy a Paris Saint-Germainről, hanem a közelgő világbajnokságról beszélgetett.

Neymar elmondta, mennyire várja már a 2018-as oroszországi világbajnokságot és reméli, hogy ezúttal meg tudják nyerni a tornát a brazil válogatottal.

Neymar a hazai rendezésű vb-n Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A múltat felidézve az is kiderült, hogy Neymar akkora rajongója volt Ronaldónak, hogy ő is megcsináltatta a 2002-es döntőben látott híres Ronaldo-frizurát, de mint elmondta, ez nem volt egyedi, hiszen minden barátja ugyanúgy nézett ki a döntő után.

Mindenkinek Ronaldo-frizura kellett 2002-ben Forrás: dreamteamfc.com

A brazil legrosszabb élménye a válogatottban a 2014-es, brazíliai világbajnokság negyeddöntőjében volt, amikor a meccs már szinte teljesen eldőlt, de jött Zuniga, aki Neymar hátába térdelt.

A németek elleni elődöntőt már otthonról nézte a brazil, de a mai napig nem tudja, mi történt a csapattal, amely 7-1-re kikapott.

Elmondása szerint körülbelül fél éve sikerült csak lemosniuk valamelyest magukról a 7-1-es jelzőt és mára Brazília a világbajnokság esélyese Spanyolországgal, Argentínával, Franciaországgal és Németországgal egyetemben.

A világbajnokság meglepetéscsapatát Piqué és Neymar is Izlandban vélte felfedezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!