Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Zidane és Löw az év edzői

Horizontal
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gives instructions to his players during the Spanish league football match Real Madrid CF against Malaga CF on 25, November 2017 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A klubedzők között a Real Madridot irányító Zinedine Zidane, a szövetségi kapitányoknál pedig a németek szakvezetője, Joachim Löw lett a legjobb 2017-ben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Az IFFHS honlapja alapján

Zidane toronymagasan, 256 pontos különbséggel előzte meg a második helyezett olasz Massimiliano Allegrit, a Juventus trénerét.

A francia szakember idén spanyol bajnokságot és európai szuperkupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig címet védett együttesével. Sikerével ő lett az első, aki játékosként és edzőként is kiérdemelte az év legjobbjának járó elismerést.

A dobogó harmadik fokára Allegri honfitársa, a Chelsea-vel angol bajnok Antonio Conte került.

A lista egyetlen, nem Európában dolgozó edzője a River Plate-et irányító Marcello Gallardo a tizedik helyet szerezte meg.

A szövetségi kapitányok versenyében az idei Konföderációs Kupán diadalmaskodó Joachim Löw 299 pontot kapott, a második helyen záró, hazája válogatottját irányító brazil Tite 125-öt. A németek munkájáért 2006 óta felelő Löw 2014 után másodszor kapta meg a díjat.

A harmadik helyen a spanyolokat vezető Julen Lopetegui végzett 62 ponttal.

Mindent egy helyen az Eb-ről