A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dzsudzsáknak vigyáznia kell a hajával az Emírségekben

Dzsudzsák Balázs fényképez Ferihegyi repülőtér HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY mobiltelefon MŰSZAKI ESZKÖZ repülőgép sportoló SZEMÉLY TÁRGY utasszállító
Budapest, 2016. június 7. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, a magyar labdarúgó-válogatott tagja indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján 2016. június 7-én. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Több mint 40 focistát figyelmeztettek az Egyesült Arab Emírségekben, mivel "az iszlám tanításaival ellentétes hajviselettel" rendelkeznek.

A BBC kiemeli Asamoah Gyant, aki nemrég még Ghánával szerepelt az Afrika-kupán, most pedig az al-Ahliban szeretne pályára lépni, csakhogy nem engedik.

Gyannek újra fodrászhoz kell mennie Forrás: AFP/Issouf Sanogo

A Sanghajtól kölcsönvett, 31 éves támadónak "nem etikus a hajviselete" az egyesült arab emírségekbeli szabályok értelmében.

Jelenleg több mint 40 labdarúgó rajta van a tiltólistán.

A szabályt a helyiek olyannyira komolyan veszik, hogy 2012-ben a szaúdi Waleed Abdullahot a játékvezető nem engedte pályára lépni az al-Shabab színeiben addig, amíg a meccs előtt le nem vágatta a haját.

Dzsudzsák Balázs haját egyelőre nem érte kritika Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az iszlám tanítások tiltják az úgynevezett "qaza" hajviseletet, ebbe beletartozik a manapság divatos mohawk (vagy irokéz) stílus is, amelynél a haj egy része le van borotválva, míg más része nem.

Egy sacramentói labdarúgó mohawk hajviselettel Forrás: AFP/2010 Getty Images/Chip Somodevilla

Persze elég szubjektív azt eldönteni, hogy kinek milyen a haja. Az al-Wahda játékosától, Al-Mansooritól (az alábbi képen jobb oldalt) korábban azt kérték, vágja le a haját, míg a 2016-os év legjobb ázsiai focistája, Omar Abdulrahman (a képen balra) egy szinte teljesen ugyanolyan hajviselettel vígan futballozhatott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!