A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lukakut nem a vudu csábította el az Evertontól

fbl Horizontal
Manchester United's Belgian striker Romelu Lukaku reacts during the English FA Cup third round football match between Manchester United and Derby County at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 5, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Romelu Lukaku, a Manchester United belga csatára jogi lépéseket helyezett kilátásba, miután korábbi klubja, az Everton tulajdonosa azzal vádolta, hogy vudu varázslatnak engedve hagyta el a liverpooli klubot.

Az Everton tulajdonosa, Farhad Moshiri talán elkeserédésében állhatott elő a képtelen sztorival a liverpooli klub részvényeseinek közgyűlésén, amikor azt kérdezték tőle, hogy engedhették el Romelu Lukakut anélkül, hogy gondoskodtak volna a megfelelő pótlásáról (érkezett ugyan a Manchester Unitedtől Wayne Rooney, de a 32 éves csatár már nem az a játékos, aki akár két-három éve is volt).

"Két nyarat vesztegettem el arra, hogy Romelut a klubnál tartsam - mondta Moshiri. - Első ízben három hónapot töltöttem a menedzserével, az édesnyajával és a családjával, hogy rábírjam a hosszabbításra. Tavaly nyáron pedig jobb ajánlatot tettünk neki, mint a Chelsea, minden kérését teljesítettük, de ő a Chelsea-ben akart játszani."

A tulajdonos szerint aztán csak sikerült mindenben megegyezni, és már az aláírásra gyűltek össze a felek, amikor megtörtént a váratlan.

Romelu Lukaku elhatárolódik a vudutól Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Romelu felhívta az anyját, majd azt mondta, hogy valamilyen zarándoklaton volt Afrikában vagy hol, és egy vudu üzenetet kapott, amiben az állt, hogy a Chelsea-be kell igazolnia."

Lukaku viszont mégsem hallgatott a varázsszóra, mert korábbi klubja (2011 és 2014 között volt a londoniak kötelékében, akik előbb a West Bromnak, majd az Evertonnak adták kölcsön) helyett végül a Manchester Unitedbe igazolt. Most pedig kész beperelni korábbi munkáltatóját.

"A döntésének semmi köze nem volt a vuduhoz. Mélyen katolikus, aki ávol tartja magát az ilyen hiedelmektől. Egyszerűen arról volt szó, hogy nem hitt Moshiri úr elképzeléseiben, ezért nem hosszabbított a klubbal. Készek vagyunk jogi lépéseket tenni a Moshiri úr kijelentéseivel kapcsolatban" - szögezte le a csatár képviselője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!