A Bayern megállította Cristiano Ronaldót, de így is kikapott

Asensio
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final first-leg football match FC Bayern Munich v Real Madrid CF in Munich in southern Germany on April 25, 2018. / AFP PHOTO / Christof STACHE
Vágólapra másolva!
A Bayern München bár vezetett, végül 2–1-re kikapott hazai pályán a Real Madridtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. Cristiano Ronaldo ezúttal nem lőtt gólt.

Ez a párharc már-már klasszikusnak számít Európában. A Bayern–Real a BEK/BL-történetének leggyakoribb párosítása, a két csapat eddig 24-szer találkozott egymással. A Barcelona és a Manchester City kiesése után

most is kettejüket várta mindenki a döntőbe,

de a nyoni sorsoláson Sevcsenko elkövette azt a bravúrt, hogy összesorsolta őket.

Kimmich szerezte az első gólt Forrás: AFP/Odd Andersen

A szűk keresztmetszetet Heynckes jelentette, aki a Reallal és a Bayernnel is megnyerte a BL-t, ráadásul Bayern-edzőként 2012-ben egyszer már kiejtette a madridiakat az elődöntőben. „Ez jó ómen" – bizakodott Müller.

Mindkét oldalon volt meglepetés a kezdőben. A Bayernből kimaradt Thiago, a Realból pedig Bale és Benzema – helyettük Isco és Vázquez került be.

Elég gyengén indult a meccs, sem iram, sem helyzet nem volt sokáig. A Real ezúttal a biztonsági focit vette elő, így nagyon távol került a Bayern kapujától, Ronaldót nem is sikerült helyzetbe hozni az egész félidőben.

A tétlenkedést Rafinha unta meg a 19. percben, amikor jó 30-ról rúgta kapura a labdát, de Navas ezt könnyedén védte. A másik oldalon is olyantól jött a lövés, akitől a legkevésbé lehetett várni: Carvajal erőtlen próbálkozását Ulreich ölbe vette.

A Real védelme csak egyszer lazult fel, de ezt a Bayern azonnal kihasználta.

James labdájával Kimmich ugrott ki, aki ahelyett, hogy középre passzolt volna, éles szögből meglepte Navast. Rögtön lehetett volna 2–0, de Ribéry rosszul vette át a labdát ziccerben.

Marcelo a semmiből egyenlített Forrás: AFP/Odd Andersen

A Bayern maradt támadásban, gólt mégis a Real szerzett: a 44. percben Marcelo elé került oda a labda, aki kapásból kilőtte a bal alsót.

A semmiből egyenlített a Real, így szünetben 1–1 volt az eredmény.

A második félidőben ugyanaz történt, mint az elsőben. Támadott a Bayern, közel állt a gólhoz, amit aztán a Real rúgott. Rafinha passzolta el a labdát nagyon rossz helyen, amiből Vázquez és Asensio indult meg, végül utóbbi fejezte be a támadást.

Fordított a Real.

A Bayern nem esett össze, Ribérynek többször is megvolt az esélye, hogy egyenlítsen, de Navas mindent fogott.

Közben a németeknek hátrafelé is figyelniük kellett, mert amikor lehetősége volt, a Real meglógott egy-egy kontrával. Ronaldo pazar gólját visszafújták kezezés miatt (jogosan), majd Ulreich védett nagyott Benzema helyzeténél.

A győztes gólt szerző Asensio a szünetben állt be Forrás: AFP/Christof Stache

Az utolsó tíz percben a Bayern megszállta a Real térfelét, de egy Lewandowski-lehetőséget leszámítva nem tudott veszélyes lenni, így maradt az 1–2.

Nincsenek jó helyzetben a németek, de a Juventus megmutatta a negyeddöntőben, hogy igenis lehet nyerni a Bernabéuban.

Ebbe kapaszkodhat a Bayern.

A meccs összefoglalója ITT.

1Sípszó (kezd + vég)
8CsereArjen Robben
28Gól
28GólJoshua Kimmich
34CsereJerome Boateng
44GólMarcelo
44GólMarcelo
46Sípszó (kezd + vég)
46CsereIsco
47Sípszó (kezd + vég)
52Sárga lap
52Sárga lapFranck Ribery
57GólMarco Asensio
58GólMarco Asensio
67CsereDaniel Carvajal
76Csere
77Sárga lapCasemiro
78Sárga lapCasemiro
83Csere
89Sárga lapThiago Alcantara
90Sárga lapThiago Alcantara
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-1-4-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!