Bombameglepetés: Dárdai Herthája nagyon simán verte a Bayern Münchent

Horizontal
Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai (C) reacts during the German first division Bundesliga football match Hertha Berlin v Bayern Munich at the Olympic stadium in Berlin on September 28, 2018. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin hazai pályán nagyon meggyőző játékkal 2-0-ra verte a Bayern Münchent a Bundesliga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így pontszámban beérte a német rekordbajnokot. A bajorok csak a szögleteket rugdosták, ziccert nem tudtak kialakítani, a Hertha győzelme teljesen megérdemelt.

A mérkőzés előtt a Hertha - köszönhetően remek rajtjának - a tabella negyedik helyén állt tíz ponttal, így győzelem esetén beérhette volna a listavezető Bayernt.

Niko Kovac vezetőedző a hétközi, Augusburg elleni botlás után nem tartalékolt a keddi Bajnokok Ligája-összecsapásra: a horvát csak Müllert és Hummelst hagyta ki a kezdőből. A Herthában Dárdai Palkó a kispadon kapott helyet.

Duda lövésénél esélye sem volt Neuernek Forrás: AFP/Odd Andersen

A meccs elején csak nézegették egymást a csapatok, nem volt őrült rohanás, a Bayern fölényben játszott ugyan, de csak lövöldözte be a labdákat a szélről, komoly lehetőséget nem tudott kialakítani. Az első helyzet a 14. percben Ribéry szögletét követően adódott, amikor Boateng fejelt tiszta helyzetből kevéssel a jobb kapufa mellé.

A 22. percben tizenegyeshez jutott a Hertha: Duda beadása után Ibisevic fejesét bravúrral védte Neuer, a kipattanóra startoló Kalout azonban elsodorta Boateng, amiért büntetőt ítélt a bíró. Ibisevic lába nem remegett meg, 1-0.

Rögtön a gól után egyenlíthetett is volna a Bayern, Kimmich tört be a tizenhatoson belülre, egy esernyő csellel lövőhelyzetbe hozta magát, de pont Ribéryt találta el, így még szöglet sem lett a kapu fölé perdülő labdából.

A 39. percben Ribéry ugratta ki Alabát, aki erőből középre adott, Robben mindenkit megelőzött, de az öt és felesről csúnyán a kapu fölé vágta a labdát. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy remek akció végén Kalou szöktette Lazarót, aki az alapvonalról pontosan gurított középre, Ondrej Duda pedig a bal felsőbe vágta a labdát, 2-0.

A játék képe a második félidőre sem változott, a Bayern beszorította a Herthát, de Dárdai csapata nagyon jól tömörült és minden területet lezárt a vendég támadók előtt.

Az 54. percben nagy helyzet maradt ki: Kimmich emelte be a labdát, Müller megcsúsztatta, Lewandowski pedig csak a cipője orrával érte el, irányítani már nem tudta. Negyedóra játék után 0-7 volt a kapura lövések száma, de ezek közül egy sem jelentett veszélyt.

A 68. percben viszont bravúrral kellett védenie Kraftnak, majd köszönetet mondania az égieknek, amiért egyetlen Bayern-játékos sem ért oda a gólvonal előtt tovacsorgó labdára.

A Hertha pontszámban beérte a Bayern Münchent Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

A Bayernnek a 79. percben adódott a legnagyobb lehetősége a szépítésre: egy szöglet után lefejelt labda Kraft lábában akadt el, hogy hogyan, azt valószínűleg ő sem tudná megmondani utólag.

Az utolsó percekre már teljesen beszorult a Hertha, de a Bayern kapkodott, idegeskedett, kapura abszolút veszélytelen volt. Dárdaiék győzelme teljesen megérdemelt, egy pillanatig nem volt benne a meccsben a vendégek egyenlítése, a fordítása pedig pláne nem.

Győzelmével a Hertha pontszámban beérte a bajorokat, és feljött a második helyre.

1Sípszó (kezd + vég)
23Belőtt 11-esVedad Ibisevic
40Sárga lapVedad Ibisevic
40Sárga lapVedad Ibisevic
44GólOndrej Duda
44GólOndrej Duda
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
48Sárga lapJoshua Kimmich
48Sárga lapJoshua Kimmich
52CsereArjen Robben
53CsereVedad Ibisevic
63CsereRenato Sanches
71CsereSalomon Kalou
72CsereJames Rodriguez
90Sárga lapOndrej Duda
90Sárga lapJavairo Dilrosun
91CsereJavairo Dilrosun
94Sárga lapOndrej Duda
95Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék