BL: Henry megszerezte első pontját edzőként, a Spurs botlott Eindhovenben

Thierry Henry, Monaco
Monaco's French head coach Thierry Henry looks on ahead of the UEFA Champions League Group A football match between Club Brugge KV and AS Monaco FC at the Jan Breydel Stadium in Bruges on October 24, 2018. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Thierry Henry vezette AS Monaco 1-1-es döntetlent játszott a Club Brugge vendégeként a Bajnokok Ligája A csoportjának 3. fordulójában, míg a B csoportban a Tottenham Hotspur 2-2-re végzett Eindhovenben.

Az AS Monaco pocsékul kezdte a szezont, a Bajnokok Ligájában két meccsből kettőt elvesztett, míg a francia bajnokságban 10 fordulót követően az utolsóelőtti helyen áll, úgy hogy legutóbb augusztus 11-én tudott mérkőzést nyerni. Nem csoda, hogy október közepén megköszönték a portugál Leonardo Jardim munkáját, akit egy igazi klublegenda, a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry váltott a kispadon. Pár nap alatt a francia válogatott történetének legeredményesebb futballistája még nem tudott csodát tenni, hétvégén a Monaco 2-1-es vereséget szenvedett Strasbourgban, így Henry a legrangosabb európai kupasorozatban szerezhette meg első győzelmét vezetőedzőként.

Thierry Henry a második mérkőzésére készült a Monaco vezetőedzőjeként Forrás: AFP/Thomas Samson

Henrynak már a mérkőzés elején változtatnia kellett, ugyanis csapata egyik legjobb játékosa, Stevan Jovetic sérülés miatt kivált a játékból. A montenegrói támadónak hihetetlen pechsorozata van: az idei szezonban már nyolc meccset kihagyott sérülés miatt, október elején a Stade Rennais ellen tért vissza a pályára.

Az első félidő nagy részében a belga csapat támadott, de a brazil Wesley révén csak egy lesgólra futotta a 14. percben.

A 32. percben a semmiből szerzett vezetést a Monaco.

Az oroszországi világbajnokság felfedezettje, Alekszander Golovin ugratta ki Moussa Syllát, aki ellőtte a labdát a kivetődő Karlo Letica lába mellett.

A Monaco 18 éves 10 hónapos és 29 napos támadója a világbajnok Kylian Mbappé után a klub történetének második legfiatalabb játékosa lett, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában.

A 39. percben egyenlített a Club Brugge. Hans Vanaken baloldali beadását Wesley tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelte.

A lefújás előtt újra megszerezhette volna a vezetést a hercegségbeli csapat. A gólszerző Sylla kapott remek labdát, kicselezte a kapujából kifutó Leticát, de éles szögből nem tudott az üres kapuba gurítani.

A folytatást a hazaiak kezdték jobban, sorra alakították ki a helyzeteket, de a franciák megúszták bekapott gól nélkül. A második félidő első monacói helyzetére a 72. percig kellett várni, ekkor Golovin eresztett meg éles szögből egy életerős lövést, de Letica kiütötte a labdát.

A 92. percben megnyerhették volna a meccset a belgák. Stefano Denswil csúsztatott meg egy oldalszabadrúgást, a hosszúoldalon érkező Lois Openda azonban két méterről nem tudott a kapuba stukkolni.

Ezzel az egy ponttal gyakorlatilag mindkét csapat esélye elszállt a továbbjutásra.

31GólMoussa Sylla
39GólWesley
43Sárga lapDjibril Sidibe
57Sárga lapJemerson
64Sárga lapMarvelous Nakamba
85Sárga lapWesley
89Sárga lapEmmanuel Dennis
90Sárga lapYouri Tielemans
Összeállítások
3-5-2
3-4-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

A B csoport harmadik fordulójában a Tottenham 2-2-es döntetlent játszott a PSV Eindhoven vendégeként.

A hollandok kezdték jobban a mérkőzést, a mexikói Hirving Lozano megpattanó lövésével a 30. percben megszerezték a vezetést.

A 34. percben egyenlíthettek volna az angolok, de Davinson Sanchez szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette a játékvezető. Szerencséjére öt perccel később betaláltak az angolok, a brazil Lucas Moura volt eredményes szintén egy megpattanó lövésből.

Az észak-londoni csapat az 55. percben fordította meg a mérkőzést, Christian Eriksen beadása után Harry Kane fejelt a kapuba közvetlen közelről.

A meccs végén az angolok még izgulhattak, ugyanis a 79. percben a világbajnok francia kapust, Hugo Llorist egy elkésett becsúszásért kiállította a játékvezető.

A hollandok emberelőnye a 86. percre érett be, ekkora a holland válogatott Luuk De Jong közelről pörgetett a csereként érkező Michel Vorm kapujába.

Ezzel a pontvesztéssel az észak-londoni csapat is nehéz helyzetbe került a továbbjutásért vívott harcban.

20Sárga lapMousa Dembele
30GólHirving Lozano
39GólLucas Moura
55GólHarry Kane
59Sárga lapAngelino
79Piros lapHugo Lloris
87GólLuuk de Jong
90Sárga lapPablo Rosario
90Sárga lapDenzel Dumfries
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V