Vágólapra másolva!
Marcelo Bielsa, az angol másodosztályban (Championship) listavezető Leeds United menedzsere elismert, hogy kémet küldött a rivális Derby County edzésére, de, mint mondja, ebben nincs semmi törvénytelen.

A két csapat pénteken este játszott rangdót, és az éllovas Leeds 2-0-ra legyőzte a hatodik helyen álló Derbyt. A találkozó után jött a botrány, amikor az argentin válogatottat a 2002-es világbajnokságon irányító Bielsa szemrebbenés nélkül elismerte, hogy a Derby stábja által kémnek nevezett megfigyelőt küldött a rivális egyik edzésére a két csapat őszi bajnokija előtt.

Nem törvénytelen, nyilvánosan tettük, amit tettünk, és lám, most is beszélek róla. Valaki szerint ez rossz dolog, más szerint meg nem" – mondta Bielsa a találkozó előtt.

Marcelo Bielsa nem bánt meg semmit Forrás: Origo

Frank Lampard, a Derbyt irányító korábbi Chelsea-játékos szerint ez rossz, és bizony ki is hívták a rendőrséget, amikor arra lettek figyelmesek, hogy "egy alak gyanúsan viselkedik, és felkapaszkodik az edzőpályájuk keretísére".

Lampard elmondta, hogy a két csapat első, 4-1-es Leeds-győzelmet hozó találkozója előtt "rejtőzött valaki a bokorban", akit felszólítottak a távozásra. De így is sikerült elég információt gyűjtenie ahhoz, hogy a klub fennállásának 125. évfordulóját feljutással ünnepelni akaró kék-sárgák simán nyerjenek.

Az angol szövetség (FA) már vizsgálatot kezdett az ügyben, a Leeds vezetősége pedig megkérte Bielsát, hogy maradjon hű a klub elveihez, melyek között ott van a becsület és a játék tisztaságának szem előtt tartása is.

Bár az 1970-es években talán nem véletlenül nevezték a csapatot Nasty, azaz "mocskos" Leedsnek, a játékosok ugyanis rendre átlépte a sportszerűség határát.

Az üggyel kapcsolatban a Twitteren megszólalt a rendszerint csak súlyos függőségei által okozott botrányok miatt a hírekbe kerülő korábbi angol válogatott focista, Paul Gascoigne, akivel ezúttal nehéz lesz vitatkozni.

"Bill Shankly (a Liverpool legendás menedzsere - a szerk.) háza az Everton edzőpályára nézett. Bárki azt mondja, hogy volt olyan Everton-játékos, aki azt mondta, hogy nem akar ellenük játszani, mert Shankly látta őt?" Ehhez még ironikusan hozzáteszi, hogy 17 éves korában őt is megfigyelték, és úgy megijedt, hogy csak na.

Mindent egy helyen az Eb-ről