A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A korábban az ír labdarúgó-válogatottban szereplő Declan Rice úgy döntött, a jövőben inkább az angol nemzeti csapatot szeretné erősíteni, és ehhez a nemzetközi szövetség (FIFA) is hozzájárult.

A West Ham United 20 éves védekező középpályása - aki középső védőként is bevethető - ír szülőktől, de Londonban született, és február közepéig hezitált, melyik válogatottat válassza, mondván: kevert nemzetiségűnek tartja magát.

Declan Rice tavaly márciusban a franciák elleni barátságos meccsen is játszott Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Rice februárban úgy határozott, Gareth Southgate nemzeti csapatában kíván szerepelni - ha a szakvezető behívja -, ehhez azonban szüksége volt a FIFA jóváhagyására is, ugyanis korábban három alkalommal már pályára lépett az ír csapatban. A nemzetközi szövetség azért engedélyezte számára a váltást, mert tétmérkőzésen még nem szerepelt Mick McCarthy együttesében.

Az angolok a tavalyi világbajnokságon negyedik helyen végeztek, idén júniusban pedig ott lesznek a Nemzetek Ligája négyes döntőjében.

Rice ebben a szezonban 30 mérkőzésen lépett pályára klubcsapatában, amelyben alapembernek számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!