Vágólapra másolva!
A második helyen álló MOL Vidi FC 1-1-s döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a sóstói MOL Arénában, ezzel pedig matematikailag is eldőlt, hogy a Ferencváros nyerte az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonját, és megszerezte története 30. bajnoki címét. Az utolsó helyen álló Haladás 2-1-re győzött Kisvárdán, ezzel életben tartotta reményeit a bennmaradásra. Az Újpest FC 1-1-s döntetlent játszott a DVSC-vel a Szusza Ferenc Stadionban, így Herczeg András csapata megtartotta harmadik helyét a tabellán. A 10. helyen álló Paks egygólos győzelmet aratott az MTK felett, míg a Mezőkövesd hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, amely továbbra is az utolsó előtti, kieső helyen áll. 

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 1-1 (1-0)
MOL Vidi FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Paksi FC-MTK Budapest 1-0 (1-0)
Kisvárda Master Good-Szombathelyi Haladás 1-2 (1-2)

A bajnoki címvédő Vidire papíron könnyű mérkőzés várt, ugyanis a kiesés elől menekülő Puskás Akadémiát fogadta. Persze, ezeket a meccseket a legkönnyebb elveszteni, ugyanis a vendégeknek égető szükségük volt minden pontra, míg a hazaiak voltaképp tét nélkül játszhattak, hiszen a bajnoki címükhöz kisebb csoda kellene, meg ahhoz is, hogy leszoruljanak a harmadik helyre.

Mindkét csapatnak voltak helyzetei az első félidőben Forrás: molvidi.hu

Mindkét csapat támadószellemben kezdte a meccset. Az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott. Juhász fejelt rossz helyre egy szögletet, az érkező Szakály pedig 11 méterről kapásból lőtt, de Kovácsik vetődve hárított. A 21. percben Mioc kísérletezett egy 30 méteres bombával, de Kovácsik ezúttal is jól helyezkedett és magabiztosan védett.

A 23. percben kis híján vezetést szerezett a Vidi.

Milanov bal oldali szögletére Juhász érkezett a hosszún, nagy erővel a léc alá fejelt, de Hegedüs parádés reflexmozdulattal fölé tolta a labdát. A 40. percben a felcsútiak támadója, Sós lőtt 25 méterről, de Kovácsik sokadszorra védett.

Az ellentámadásból ziccerbe került a Vidi.

Kovács István csapata be Hegedűs Jánost egy remek csellel, majd a kivetődő Hegedüs Lajos fölött átnyeste a labdát, azonban csak az oldalhálót találta el.

A francia Loic Nego az 53. tétmérkőzését játszotta az idei szezonban Forrás: molvidi.hu

A második félidő Vidi-helyzettel kezdődött. Nego lépett ki a jobb oldalon, Hegedüs késve érkezett a kapujából, de a székesfehérvári csapat játékosa nem esett át rajta, hanem megpróbált gólt lőni, de túlságosan kisodródott.

Az 54. percben megszerezte a vezetést a Vidi.

Kovács István két védő között megcsinált egy szép bokacselt, megindult a büntetőterület felé, de Nagy Zsolt – 20 centire a tizenhatos vonalától – elkaszálta. Kassai Viktor viszont tizenegyest ítélt szabadrúgás helyett, Milanov pedig higgadtan értékesítette azt.

Kassai Viktor óriásit hibázott a MOL Vidi-Puskás Akadémia mérkőzésen Forrás: molvidi.hu

A folytatásban a vendégek hajtottak az egyenlítésért, de komoly helyzeteket nem tudtak kidolgozni, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, a Vidi kapuját viszont nem nagyon találták el.

A 85. percben a semmiből egyenlített a Puskás Akadémia. A csereként érkező Kiss Tamás ment el a jobb oldalon, középre adott Knezevicnek, aki kapura sarkozott, Kovácsik ugyan védeni tudott, de a labda visszapattant a menteni igyekvő Juhász Rolandra, akiről a kapuba vágódott a labda.

A hosszabbításban a vendégek megnyerhették volna a meccset. A 90. percben Kovácsiknak kellett bravúrt bemutatnia Kiss Tamás ziccere után, de az eredmény már nem változott.

Ezzel a döntetlennel a MOL Vidinek a matematikai esélye is elszállt, hogy befogja a Ferencvárost, amely megnyerte az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonját, és megszerezte története 30. bajnoki címét.

84ÖngólRoland Juhász
90Sárga lapVinicius
90Sárga lapRoland Szolnoki
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Paks egygólos győzelmet aratott szombaton a vendég MTK Budapest felett.

Mindkét csapat elsősorban a biztonságra törekedett, ennek megfelelően az első negyedórában egyik kapusnak sem akadt dolga. Valamelyest az MTK-nál volt többet a labda, mégis a Paks szerzett vezetést váratlanul. A bekapott gól kissé megzavarta a fővárosi együttest, amely így kis híján kétgólos hátrányba került, de néhány perc után rendezte sorait, a szünet előtti percekben pedig már egyértelműen veszélyesebben futballozott ellenfelénél.

A folytatásban eleinte a vesztésre álló MTK támadott többet, de komoly gólhelyzetig nem jutott, majd kiegyenlítődött a játék és többnyire a pálya közepén zajlottak az események. Az utolsó negyedórában a fővárosiak nagyobb nyomást tudtak helyezni a paksi védelemre, de az stabil maradt, így Nagynak csak néhányszor kellett védenie a minimális előny megtartásához.

A hazaiak hét nyeretlen mérkőzés után gyűjtötték be ismét a három pontot, egyáltalán gólt is öt meccs után szereztek. A fővárosiak sorozatban negyedik vereségükkel a veszélyzónába kerültek, de az őket megelőző paksiak sem nyugodhatnak meg teljesen.

20Sárga lapSandor Torghelle
23Sárga lapBence Lenzsér
25GólJános Hahn
29Sárga lapGergo Gengeliczki
45Sárga lapJános Szabó
71Sárga lapMáté Katona
88Sárga lapMohamed Remili
90Sárga lapGergely Nagy
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A kiesés elkerüléséért küzdő Diósgyőr 3-0-ra kikapott a megyei rivális Mezőkövesd vendégeként.

Nem túl nagy iramban, kevés akcióval kezdődött a mérkőzés, amelyen a vendégeknek kellett volna felpörögniük, főleg a 17. perc után, amikor a kövesdiek megszerezték a vezetést. A félidő második felében többet birtokolta a labdát a Diósgyőr, de nem ment vele sokra, mezőnyfölénye meddőnek bizonyult.

Fordulás után aktívabban kezdett a DVTK, ám a mezőkövesdi kapus és védelem hiba nélkül végezte a dolgát. A hajrához közeledve a csereként beállt Cseri lőtt szép gólt nagyjából húszméteres távolságból, ezzel pedig megpecsételődött a vendégek sorsa.

A hazaiak a hajrában egy harmadik találattal fölényessé tették sikerüket, és a kiesés szélére sodorták borsodi riválisukat.

A DVTK így változatlanul a 11., kiesést jelentő helyet foglalja el a tabellán három körrel a bajnokság vége előtt.

A Mezőkövesd egymás után három elveszített bajnoki meccs után győzött ismét.

16Sárga lapLászló Pekár
17GólLászló Pekár
20Sárga lapSergiy Shestakov
23Sárga lapDániel Prosser
63Sárga lapBence Iszlai
75GólTamás Cseri
86GólAmadou Moutari
89Sárga lapDávid Márkvárt
Összeállítások
4-2-3-1
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel.

Rendkívül passzív játékkal kezdett a Debrecen, amely ezzel magára húzta a házigazdát. Az Újpest azonban hiába kezdeményezett, veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani a szórványos kontráiban bízó vendégcsapattal szemben. Idővel felvette a meccs ritmusát a Debrecen, de a 41. percben megérdemelten szerzett vezetést a céltudatosabb Újpest: egy szabadrúgásnál Litauszki előzte meg Harist, és lőtt hét méterről a vendégek kapujába.

A félidőben köszöntötték az 1969-ben - az UEFA Kupa, valamint az Európa-liga elődjének tekinthető - Vásárvárosok Kupájában döntős Újpest legendás játékosait, akiket 50 évvel ezelőtt a fináléban az angol Newcastle United kettős győzelemmel és 6-2-es gólkülönbséggel múlt felül.

Teljesen más felfogásban kezdte a második félidőt a Debrecen, ennek eredményeként élvezetes és gyors játék alakult ki, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Mindkét oldalon bravúros védésekre volt szükség a kapusoktól, illetve nagy helyzetekben hibáztak a befejező emberek. A 78. percben egy ellentámadás végén Tőzsér már nem rontott: egyenlített a vendégcsapat. A hajrában a hazaiak iparkodtak jobban, de a fegyelmezett vendégek megőrizték a döntetlent.

Az újpestiek immár sorozatban 15 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hetedszer játszottak döntetlent. A szezonban a DVSC először talált az újpesti kapuba, és a hazai 0-0 után másodszor szerzett pontot ellene.

32Sárga lapVincent Onovo
32Sárga lapRichard Csosz
40Sárga lapBalazs Benyei
41GólRóbert Litauszki
78GólDániel Tőzsér
83Sárga lapLacina Traore
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Szombathelyi Haladás idegenben legyőzte a Kisvárdát, ezzel javult az esélye a bennmaradásra.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Kisvárda, több támadást vezetett, mint ellenfele és hamar meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal később megint a vendégek kapujába jutott a labda, de les miatt ezt a gólt nem adta meg a játékvezető. A Haladás nem igazán talált fogást a hazai csapaton, mégis sikerült egyenlítenie: Lukjancsuk szabálytalanul állította meg a 16-oson belülre betörő Bamgboyét, a megítélt büntetőt Priskin értékesítette. Négy perccel később pedig már fordított is a Haladás egy szép támadás eredményes lezárásával.

A két góltól magabiztosabbá vált a vendégcsapat, többet birtokolta a labdát, a félidő második felében a Haladás elképzelése szerint folyt a játék.

A szünet után megint a Kisvárda volt kezdeményezőbb, a szombathelyi csapat elsősorban a védekezéssel törődött. Ebben az időszakban Király Gábor, a vendégek kapusa több nagy mentést mutatott be. A hazaiak a folytatásban is nagy energiát mozgósítottak az egyenlítésért, miközben egy-egy alkalommal veszélyes ellentámadást vezetett a Haladás. A Kisvárda sok időt töltött ellenfele kapuja előtt, volt is esélye a gólszerzésre, de végül nem járt sikerrel.

Az utolsó helyezett vendégcsapat a bajnokság korábbi szakaszában kétszer kikapott szombati ellenfelétől, most viszont fontos győzelmet aratott, miközben a kilencedikről a tizedik helyre visszacsúszó Kisvárda helyzete romlott. A két csapat között négy pont a különbség három fordulóval a bajnokság vége előtt.

11GólGheorghe Grozav
19Sárga lapTamás Priskin
23Sárga lapPavlo Lukyanchuk
28GólRui Pedro
45Sárga lapGalin Ivanov
50Sárga lapFunsho Bamgboye
62Sárga lapMurtaz Daushvili
73Sárga lapBohdan Melnyk
81Sárga lapRui Pedro
84Sárga lapHugo Seco
90Sárga lapGábor Király
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről