A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiesett a Haladás, a kiesés szélén az MTK

HORVÁTH Ferenc
Mezőkövesd, 2019. május 11. Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás mérkőzés végén a mezőkövesdi városi stadionban 2019. május 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 32. utolsó előtti fordulójában a Haladás 1-0-ra kikapott Mezőkövesden, így matematikailag biztossá vált a szombathelyi csapat kiesése. A Diósgyőr fordulatos meccsen, 4-4-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd vendégeként, így elmozdult a kieső helyről. A MOL Vidi fordított az MTK ellen Székesfehérváron, míg a Paks hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát, így a fővárosiak várhatják az utolsó fordulót a 11. kieső helyről, azonban a szabolcsiak még nem tudták bebiztosítani a bennmaradásukat. A bronzéremért harcoló Újpest FC egygólos vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a Szusza Ferenc Stadionban, így a felcsúti együttes már biztosan az NB I-ben kezdheti a következő szezont.

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött szombaton a bronzéremért harcoló Újpest vendégeként, sikerével pedig megőrizte élvonalbeli tagságát.

Nem kezdtek lendületesen a csapatok, mindkét fél a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az első komolyabb lehetőséget a vendégek hagyták ki a játékrész derekán, később pedig már Banainak kellett nagyot védenie, hogy megőrizze kapuját a góltól. A félidő előtt mégis az álmosan futballozó Újpest kerülhetett volna előnybe, de Traoré büntetőjét kivédte Hegedűs.

A folytatásra sem lett nagyobb az iram, a kapuk sem forogtak veszélyben, de a hazai kapus hibáját kihasználva a felcsútiak előnybe kerültek.

A bekapott gól után mezőnyfölényben játszottak a lila-fehérek, ám rendkívül pontatlanul futballoztak, így nem volt esélyük feltörni a vendégek védekezését, ráadásul a Puskás Akadémia gyors ellentámadásai több veszélyt hordoztak magukban. A hajrában sem tudott újítani az Újpest, amely így öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

A felcsútiak immár öt kör óta veretlenek, a büntetőt is hibázó fővárosiak pedig az idény során mindössze másodszor kaptak ki saját közönségük előtt.

5Sárga lapPatrik Poór
35Sárga lapPeter Szakaly
58GólJosip Knezevic
61Sárga lapBojan Sankovic
71Sárga lapTheophilus Solomon
77Sárga lapRoland Szolnoki
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Paks 1-0-ra legyőzte szombaton a vendég Kisvárdát, a hazaiak sikerükkel biztosan bennmaradnak az élvonalban.

Az első félidő túlnyomó részt unalmas mezőnyjátékkal telt, és egyik csapat sem mozgósított nagy erőket a vezetés megszerzéséért. Igazi gólhelyzet sem a hazaiak, sem a vendégek előtt nem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

Fordulás után valamelyest nőtt az iram, ez pedig a helyzetekben is megmutatkozott, sőt, bő negyedórával a vége előtt a hazaiaknak egy jó kiugratással és hibátlan befejezéssel a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban a Kisvárda nem tudott megújulni, a Paks pedig magabiztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

A vendégek ezt megelőzően sorozatban három idegenbeli meccsüket nyerték meg, a hazaiaknak pedig egymás után ez volt a harmadik bajnokijuk saját közönségük előtt, amelyet nem veszítettek el.

12Sárga lapBence Lenzsér
27Sárga lapRados Protic
57Sárga lapGheorghe Grozav
73GólNorbert Könyves
84Sárga lapTheodoros Berios
90Sárga lapAnton Kravchenko
Összeállítások
4-1-4-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Az ezüstérmes MOL Vidi FC 4-2-re legyőzte a vendég MTK Budapestet, a fővárosiak ezzel a záró játéknap előtt a kieső, utolsó előtti helyre csúsztak vissza.

A mérkőzés első negyedórájában a Vidi játszott fölényben, a vendégkapu azonban nem forgott veszélyben. Az MTK az első komolyabb helyzetét gólra váltotta, Ulysse Diallo volt eredményes. Nem sokkal később válaszoltak a hazaiak, Huszti Szabolcs értékesítette a Futács Márkó buktatásáért megítélt tizenegyest.

A második félidőt az MTK kezdte lendületesebben, mégis a fehérváriak szerezték meg a vezetést Boban Nikolov találatával. A kiesés ellen harcoló fővárosiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, helyzetüket jelentősen nehezítette, hogy Baki Ákost második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A mérkőzés vége felé felpörögtek az események, mert Nego Loic, Kulcsár Tamás és Kovács István is gólt szerzett, ezzel alakult ki a 4-2-es végeredmény.

24GólUlysse Diallo
31Sárga lapAkos Baki
64GólBoban Nikolov
68Sárga lapSandor Torghelle
86Sárga lapArmin Hodzic
86GólLoic Nego
89GólTamas Kulcsar
90GólIstván Kovács
Összeállítások
4-4-2
5-3-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kiesett az élvonalból, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd vendégeként.

A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

A csalódott szombathelyi cserejátékosok a kispadon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.

Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

A Haladás legutóbb 2002-ben búcsúzott az első osztálytól, 2008 óta volt tagja az NB I-nek.

66GólAmadou Moutari
69Sárga lapMark Jagodics
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A bronzéremért harcoló és kupadöntős Budapest Honvéd 4-4-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Diósgyőrrel, a miskolciak a pontszerzéssel elmozdultak a kieső zónából. A hazaiaknál mind a négy gól fejesből született és légiós szerezte, a vendégeknél mind a négy gólt exhonvédos szerezte, köztük a szünetben beálló és mesterhármasig jutó Vernes Richárd.

A határozottabb DVTK tíz perc után mezőnyfölénybe került, de helyzetet nem tudott kialakítani. A 18. percben az addig erőtlen, sokat hibázó hazaiak az első lehetőségüket gólra váltották: szabadrúgás után Kamber fejelt a vendégek kapujába. Kiegyenlített, helyzet nélküli mezőnyjátékot követően a 39. percben megduplázta előnyét a házigazda: szöglet után Danilo fejjel volt eredményes. A Honvéd volt, a DVTK jelenlegi játékosa, Prosser egy villanás után még a szünet előtt szépített.

10Sárga lapGazdag Dániel
19GólDjordje Kamber
26Sárga lapDejan Karan
29Sárga lapMátyás Tajti
39GólDanilo
42GólDániel Prosser
49Sárga lapDanilo
60Sárga lapIvan Lovric
61GólRichárd Vernes
72GólDavid Ngog
78GólIvan Lovric
83Sárga lapBence Batik
84GólRichárd Vernes
90Sárga lapTonci Kukoc
90Sárga lapBotond Antal
Összeállítások
3-5-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A második félidő elején úgy jutott büntetőhöz a DVTK, hogy Danilo a hazaiak tizenhatosán belül kézzel lazán lehúzott egy szabadrúgást. Némi vitatkozást követően a büntetőt Vernes értékesítette. Felélénkült a találkozó, amelynek 62. percében átvette a vezetést a DVTK: a kispesti nevelésű, szünetben becserélt Vernes szabadrúgásból tekert a jobb felsőbe. Nagy rohamba kezdtek a hazaiak, akik kettőt cseréltek. Egyikük, N'Gog a 71. percben a kispestiek harmadik fejes góljával egyenlített, majd a 78. percben visszavette a vezetést a házigazda: szöglet után Lovric is fejjel talált a DVTK kapujába. A 84. percben a hazai védelem kihagyását Vernes használta ki, és állította be a végeredményt a változatos összecsapáson, amelynek második félideje - ellentétben az elsővel - jó iramú és szórakoztató volt.

A DVTK a Honvéd vendégeként a legutóbbi hat összecsapáson három vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)
MOL Vidi FC-MTK Budapest 4-2 (1-1)
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!