Vágólapra másolva!
Kedden este a magyar labdarúgó-válogatott Wales együttesét fogadja az Eb-selejtező E csoportjának 4. fordulójában. Marco Rossit az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen elküldte a kispadról a játékvezető, a szövetségi kapitány így automatikus eltiltást kapott. Rossi az Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón elárulta: alkalmazkodik az ellenfélhez a kezdőcsapat összeállításakor. A válogatott összetartására sérülten érkezett Kádár Tamás már a csapattal edz, miközben az Azerbajdzsán ellen komoly rúgást kapó Willi Orbán is játékra kész állapotban van. 

Willi Orbán bokájára a bakui mérkőzés első perceiben lépett rá az egyik azeri játékos, és bár az RB Leipzig védője a lefújás után is fájdalomra panaszkodott, a vizsgálatok megállapították, hogy szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést, így Wales ellen is a szakmai stáb rendelkezésére áll - derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatásából, amely arra is kitért, hogy a jobb hátvéd Bese Barnabás a csütörtök délutáni edzésen fog először a csapattal edzeni.

Kedden este Cosimo Inguscio helyettesíti az eltiltott Marco Rossit Forrás: SMIC/Micheller Szilvia

Marco Rossit az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen elküldte a kispadról a játékvezető, a szövetségi kapitány így automatikus eltiltást kapott, ezért nem ülhet le a kispadra a Wales elleni Eb-selejtezőn, büntetéséről azonban csak a nyár folyamán dönt az UEFA Fegyelmi Bizottsága. A kedd este 20:45-kor kezdődő mérkőzésen Cosimo Inguscio fogja helyettesíteni Marco Rossit.

Minden mérkőzésen hasonló szempontok alapján állítjuk össze a kezdőcsapatot, az a tizenegy kezd, amely az adott ellenféllel szemben a legjobb esélyekkel veszi fel a harcot – mondta a csapat összeállításáról a kapitány, aki azt is elárulta, hogy Kádár Tamás és Bese Barnabás sincs olyan állapotban, hogy kezdőként számíthasson rájuk a keddi mérkőzésen.

Marco Rossit nem először tiltották el Forrás: SMIC/Micheller Szilvia

Az olasz szakember a nemzeti csapat hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, elfogadja, hogy elküldték a kispadtól, de súlyos szakmai hibának tartja, ami történt.

"Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt,

csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, s rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt."

Segítője, Cosimo Inguscio nem először helyettesíti majd a szakvezetőt, a novemberi 15-i, észtek elleni Nemzetek Ligája-találkozón is ő irányította a válogatottat, miután Rossi akkor is eltiltott volt.

Megpróbáltuk feltérképezni a walesiek erős és gyenge pontjait is, utóbbiból nem sokat láttunk az előző mérkőzéseiken.

Középpályásuk, Daniel James egészen hihetetlen adottságokkal rendelkezik, úgy gyorsul, mintha Usain Boltot látnám a pályán. Az biztos, hogy nem szabad területet annunk a walesi játékosoknak, máskülönben nagyon megjárjuk – folytatta Marco Rossi, majd hozzátette: Gareth Bale esetében sem szabad abból kiindulni, hogy hosszabb sérülésből tért vissza, mert ő olyan játékos, aki ha 30 másodpercet játszik jól egy meccsen, akkor is el tudja dönteni a találkozót.

hiszen nagyon fontos meccs vár ránk, ahol csak a legjobb tudásunkat nyújtva lehet esélyünk a sikerre. Szeretnénk életben tartani álmainkat és versenyben maradni az Eb-szereplés kiharcolásáért – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Németh Krisztián és Marco Rossi a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Forrás: mlsz.hu

Németh Krisztián, a magyar válogatott támadója elmondta, hogy az elmúlt időszakban sikerült olyan közösséget kialakítani a válogatottnál, ami legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság előtt jellemezte a csapatot.

"Eddig az látszik, hogy meg tudjuk valósítani a szövetségi kapitány elgondolásait, és minden úgy alakul, ahogyan elterveztük.

Szeretnénk hasonlóan eredményesen folytatni a közös munkát" – mondta a Sporting Kansas játékosa.

A Magyarország-Wales Eb-selejtező-mérkőzés kedden este 20.45-kor kezdődik. Amennyiben a mieink pontot szereznek, biztosan az E csoport élén maradnak.

A találkozót az Origo élőben közvetíti.

Mindent egy helyen az Eb-ről