Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolt a Puskás Akadémiától a hétszeres magyar válogatott Szakály Pétert.

A 33 éves játékos – aki korábban a DVSC csapatkapitányként szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is - az előző szezont a Puskás Akadémia FC együttesében töltötte, ahol 21 mérkőzésen lépett pályára. Szakály négyszeres magyar bajnok és háromszoros Magyar Kupa győztesnek mondhatja magát a DVSC csapatával. Egyénileg a HLSZ szavazásán a 2011/2012-es szezon legjobb játékosának járó Bozsik József-díjat kapta meg, két idénnyel később (2013/2014) pedig a RangAdó Díjátadó gálán a szezon legjobb játékosa díjat zsebelhette be.

„A tulajdonosi megkeresést követően beszéltem a feleségemmel, de sokat nem kellett gondolkodnunk, ez volt az a lehetőség, amire vártam.

- mondta a klub hivatalosa honlapjának Szakály Péter, aki a 17-es mezszámot választotta magának.

Az új szerzemény Szakály Péter és Kabát Péter, az ÚJpest FC sportkoordinátora Forrás: ujpestfc.hu

Nem szeretnék a céljaimmal kapcsolatban hangzatos nyilatkozatokat tenni, mindig is olyan ember voltam, aki magasra rakta a lécet magának.

A realitás talaján maradva azt mondom, hogy ez a csapat képes odakerülni a dobogóra és indulni a nemzetközi kupában.

Még a bajnokság elején vagyunk, a minőség megvan, és természetesen szeretnénk a Magyar Kupában is jól szerepelni, ezek lehetnek a realitások".

Az Újpest FC munkatársai mindent megtesznek azért, hogy Szakály Péter játékengedélye és az egyéb papírjai elkészüljenek időre, így szombaton akár pályára is léphet a Honvéd elleni fővárosi rangadón.

Mindent egy helyen az Eb-ről