Vágólapra másolva!
Ngy csapat helye már biztos a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnyében. Belgium, Olaszország, Oroszország és Lengyelország a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül ott lesz a következő kontinenstornán.

A csapatok közül elsőként Belgium biztosította helyét a mezőnyből, miután csütörtökön 9-0-ra kiütötték San Marinót. A belgák azóta vasárnap este Kazahsztánban is nyerni tudtak 2-0-ra, tovább őrizve száz százalékos mérlegüket. A 2018-as világbajnokság bronzérmesének utolsó két mérkőzésén (Oroszország és Ciprus ellen) már csak a 30-1-es gólarányuk tovább javítása lehet a legnagyobb céljuk.

A belgák csoportjában már a másik továbbjutó kiléte is megvan. Oroszország eddig csak - a márciusi nyitó fordulóban - Belgiumban szenvedett 3-1-es vereséget, az azóta lejátszott hét mérkőzését egyaránt magabiztosan nyerte, és várhatja a november 16-i, belgák elleni csoportdöntőt. Utolsó mérkőzésükön San Marino ellen csak a győzelem mértéke a kérdés.

Olaszország a 2018-as vb-re nem jutott ki, most a 2020-as Eb-re már idő előtt kvalifikálta magát Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A 2018-as világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a négyszeres világbajnok Olaszország a svédek elleni pótselejtezőben elbukott, és lemaradt a tornáról. Azóta a kispadon Roberto Mancini átvette az irányítást, és egy teljesen új csapatot épített - többek között nála mutatkozott be Nicolo Zanioló a felnőttek között. A könnyebb sorsolással remekül élt a csapat, és hétből hetet nyerve szombat este bebiztosította helyét az Eb-mezőnyben.

Lengyelországnak egy kiegyensúlyozott csoportból sikerült idő előtt kijutnia az Eb-re. Ausztria, Észak-Macedónia, Szlovénia, Izrael és Lettország ellen eddig csak öt pontot veszítettek, és 13-2-es gólarányuk szintén nagy fokú stabilitásról árulkodik. A csapat legjobbja Robert Lewandowski, aki eddigi öt gólja mellé Izrael és Szlovénia ellen gyűjthet újabbakat novemberben.

Mindent egy helyen az Eb-ről