A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Január végéig tarthatna a nyári átigazolási szezon Angliában

Shrewsbury Town v Portsmouth - Sky Bet League One FOOTBALL Football League League One Season 2017/18 Soccer Saturday 23rd March 2019 Shrewsbury Town vs Portsmouth Sky Bet League 1 Omar Beckles of Shrewsbury Town Jamal Lowe of Portsmouth FC Sky Bet League
Omar Beckles of Shrewsbury Town looses his balance under pressure from Jamal Lowe of Portsmouth FC during the Sky Bet League 1 match between Shrewsbury Town and Portsmouth at Greenhous Meadow, Shrewsbury on Saturday 23rd March 2019. (Photo by MI News/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az angol futball-liga (EFL) harmad- és negyedosztályában szereplő klubok vezetői közül egyre többen támogatják azt az ötletet, hogy 2021. január végéig tartson az idén nyáron kezdődő átigazolási szezon.

A harmadosztályú (League One) Portsmouth klubigazgatója, Mark Catlin állt elő az ötlettel, és már az EFL vezetőségében is van támogatója, miután az elnök, Rick Parry felkarolta az ötletet. A nyári átigazolási piac a FIFA és az UEFA szabályainak megfelelően Angliában is szeptember 1-ig tartana nyitva, de a két ötletgazda szerint a jelen helyzetben ez olyan gazdasági nyomás alá helyezné az ezer sebből vérző alacsonyabb osztályő klubokat, hogy azzal számosan közülük biztosan nem tudnának megbirkózni.

A League One és a League Two (negyedosztály) klubvezetőivel külön-külön tárgyal a napokban az EFL vezetősége, és jó esély van Catlin tervének támogatására, amelyhez már a másodosztályból (Championship) is többen csatlakoztak.

Ha az EFL el is fogadja a rendkívüli módosítást, az csak a FIFA és az UEFA jóváhagyásával léphet életbe, és szinte biztos, hogy csak belföldi játékosokra lesz érvényes.

Az EFL klubjai közül eddig a Sunderland, a Shrewsbury és Crewe Alexandra után legújabban a Cambridge United jelentette be, hogy fizetés nélküli szabadságra küldte valamennyi alkalmazottját, a játékosokat is beleértve.

Címlapi kép: Omar Beckles a Shrewsbury Town (jobbra) és Jamal Lowe a Portsmouth FC játékosa harcol a labdáért egy League One-mérkőzésen 2019. március 23-án, Shrewsburyben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!