Őrült tempóban térhet vissza a pályákra a spanyol futball

fbl Horizontal
A picture shows the empty entrance to the Camp Nou stadium in Barcelona on March 13, 2020 after La Liga said Spain's top two divisions would be suspended for at least two weeks over the coronavirus outbreak. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Javier Tebas, a La Liga elnöke egy vasárnap esti interjúban nagy vonalkban felvázolta a spanyol labdarúgás újraindításának menetrendjét.

A liga elnök elmondta, a korábban felröppent két dátum, azaz június 12. és június 19. közül ő a korábbi időpontot választáná, és tervei szerint aznap, azaz június 12-én egyszerre rajtolna el a spanyol első- és másodosztály is. Az indulás után nem fognak unatkozni a tévénézők, az elnök elmondása szerint ugyanis a rajtot követő 35 napban minden áldott nap lesznek meccsek.

A játékosokat a találkozók előtt 24 órával tesztelik az új koronavírusra. Tebas elmondta, a stadionokban és a pályán szerinte nincs fertőzésveszély, a csapatok tagjai leginkább otthon vannak kitéve a fertőzésnek.

A sportolók és a csapatok múlt héten megkezdhették a közös edzéseket, az első koronavírus tesztek a két osztályban összesen öt pozitív eredményt hoztek. "Ez jobb eredmény, mint amire számítottam" – szögezte le a liga elnöke.

A spanyol élvonal küzdelmei március közepén a 27. forduló után szakadtak félbe, azaz még 11 kör van hátra. Az élen a Barcelona áll 58 ponttal, megelőzve az 56 pontos Real Madridot és a 47 pontos Sevillát.

Több mint 264 ezer esettel Spanyolország a legfertőzöttebb ország Európában, járvány eddig 26 ezernél is több halálos áldozattal járt, az elmúlt hetekben azonban folyamatosan javul a helyzet az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!