Koronavírusos lett egy 17 éves játékos, elmarad a román focimeccs

HORIZONTAL
Andrei Prepelita (R) of Steaua Bucharest vies for the ball with Sergiu Oltean (L) of FC Botosani during Romania's First League football match in Bucharest city March 31, 2014. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Elmarad a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban péntekre tervezett Universitatea Craiova-FC Botosani mérkőzés.

A román profi liga (LPF) pénteki közlése szerint azért kell elhalasztani találkozót, mert a vendégek csapatorvosának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Botosani később azt közölte, hogy az egyik, 17 éves játékosuk - aki nem volt tagja a pénteki mérkőzésre utazó keretnek - szintén pozitív tesztet produkált.

Valeriu Iftime klubelnök kiemelte: az összecsapásra tíz órát utazó, 34 fős küldöttségük tagjai - játékosok és stábtagok - visszatértek Botosányba, ahol mindannyiukra karantén vár.

A szombatra tervezett Dinamo Bucuresti-Chindia Targoviste összecsapást csütörtökön szintén hasonló okból kellett elhalasztani, ott a hazaiak egyik tisztségviselőjének lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A két érintett csapat bajnoki találkozóit a járványügyi vizsgálat befejezéséig nem lehet megrendezni.

A román futballban a csütörtöki volt az első koronavírusos eset, miközben péntekig az országban már 21 404 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván és 1380-an elhunytak.

Romániában március közepe óta nem rendeztek mérkőzéseket a járvány miatt, az élvonalbeli bajnokság küzdelmei pénteken folytatódtak volna, így viszont egy napot csúszik az újrakezdés. Az Universitatea Craiova és az FC Botosani a 26 fordulós alapszakaszt követően - előbbi a 2., utóbbi a 3. helyen zárt - a hatcsapatos felsőházi rájátszásba került, ahol két fordulót tudtak megrendezni, mielőtt felfüggesztették volna az idényt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!