A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Celta Vigo a liga külön engedélyével az idény végéig leigazolta a Sevilla csapatától a korábban a Barcelonában és a Manchester Cityben is megforduló Nolitót.

A La Liga 17. helyén álló Celta Vigo azért kapott az átigazolásra külön engedélyt, mert a napokban megsérült a csapat második számú kapusa, Sergio Álvarez.

Februárban Ousmane Dembélé súlyos sérülést szenvedett, ezért az FC Barcelona az átigazolási időszak lejárta után külön engedélyt kapott a ligától, hogy szerződtethessen valakit a francia világbajnok pótlására. A katalán klub akkor kifizette Martin Braithwaite 18 millió eurós kivásárlási árát, így a dán válogatott támadó úgy távozott a Leganéstől, hogy a kiesés ellen küzdő kiscsapatnak semmilyen beleszólása nem volt az üzletbe.

A két üzletben az a különbség, hogy amíg a Barcánál a sérült támadó helyére csatárt igazoltak, addig a Celtánál a cserekapust nem egy másik kapussal pótolták, hanem egy csatárral, aki nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy bennmaradjon a csapat – tehát a vigói csapat ügyesen kijátszotta a ligát.

A 33 éves Nolito az idei szezonban 20 mérkőzésen lépett pályára a Sevilla csapatában, öt gólt lőtt és három gólpasszt adott. Ha a Celtának sikerül kiharcolnia a bennmaradást, a támadó szerződése a következő szezonra automatikusan meghosszabbodik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!