Setién szerint támogatja posztján a Barcelona-vezérkar

Messi Setién
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi and Barcelona's Spanish coach Quique Setien look on during the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Quique Setién nem gondolkozott el a lemondáson, és úgy érzékeli, hogy az FC Barcelona futballklub vezetése most is támogatja őt.

A szakvezető azután nyilatkozott így, hogy az általa irányított katalán csapat - bajnoki címétől búcsúzva - a Real Madrid mögött másodikként végzett a vasárnap zárult spanyol bajnokságban.

"Mindvégig nyugodt voltam. Engem sosem a saját jövőm izgat, hanem a klubé. A munkára összpontosítottam most is, de vannak dolgok, amelyeket nem tudok befolyásolni. A Barca vezetése részéről mindig éreztem a támogatást"

- idézte Setiént a madridi Marca.

A vezetőedző pozíciójának megingásáról, illetve lehetséges menesztéséről jó ideje cikkez a sportsajtó, és a múlt héten az Osasunától hazai pályán elszenvedett bajnoki vereség (1-2) után különösen felerősödtek az elküldéséről szóló hírek. Pénteken aztán külön találkozót tartott vele Josep Maria Bartomeu klubelnök, aki támogatásáról biztosította, a csapat pedig szépen búcsúzott a La Liga 2019/20-as idényétől: a vasárnapi zárófordulóban Lionel Messiék 5-0-ra kiütötték a vendéglátó Alavést.

A kérdés most az, a megújított bizalom kitart-e a nyári folytatásban is, amikor a Barca a legjobb nyolc közé jutásért vív meg a Napolival a Bajnokok Ligájában. A koronavírus-járvány kirobbanása előtt játszott első meccs február 25-én 1-1-re végződött Nápolyban, a visszavágót augusztus 8-án rendezik Barcelonában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!