Megkapta az orvosi vizsgálat eredményét Mbappé a brutális becsúszás után

fbl TOPSHOTS Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts as he is fouled by Saint-Etienne's French defender Loic Perrin (R) during the French Cup final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Saint-Etienne (ASSE) on July 24, 2020, at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Francia Kupa pénteki döntőjében megsérült Kylian Mbappé úgy gondolta, hogy nem tört el a lába, és mint klubja szombati közleményéből kiderült, optimizmusa nem volt alaptalan.

A Paris Saint-Germain világbajnok támadóját az első félidő közepén kellett lecserélni, miután a Saint-Étienne játékosa, a nagy lendülettel oldalról érkező Loic Perrin buktatta. A játékvezető előbb sárga lapot mutatott fel a vétkesnek, de miután videós kollégái felhívták rá a figyelmét, kiállította az utolsó profi mérkőzésén pályára lépő Perrint.

Tömegverekedés a döntőben, Neymar góljával a PSG nyerte a Francia Kupát

Péntek este négy hónap után újraindult a futballélet Franciaországban. A Francia Kupa döntőjében a Paris Saint-Germain 1-0-ra legyőzte az egy órán át emberhátrányban játszó St. Etienne csapatát, ezzel a párizsi klub fennállása során 13. alkalommal hódította el a trófeát.

A szabálytalanság után óriási tömegjelenet alakult ki a pályán játékosok között, hevesen lökdösték egymást, emiatt öten sárga lapot kaptak.

Mbappé mankóval és rögzített jobb bokával tért vissza a kispadra, de úgy tűnt jól van, még viccelődött is csapattársaival. Az ünneplés során - a PSG Neymar találatával 1-0-ra nyert - azt mondta a sérüléséről és az egészségi állapotáról érdeklődő Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy hallott ugyan egy reccsenést, de nem hiszi, hogy eltört volna a lába.

A párizsi klub szombati közleménye szerint

az orvosi vizsgálatok bokarándulást állapítottak meg a csatárnál.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy augusztus 12-ig felépül-e, amikor csapata a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében az Atalantával játszik, erre valószínűleg a három nap múlva esedékes újabb vizsgálatok adnak majd választ.

Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője értetlenül állt a történtek előtt. A szakember a mérkőzés után kiemelte: játékosai közül Thilo Kehrer, Neymar és Mbappé került többször nehéz helyzetbe az ellenfél szabálytalanságai miatt. Hozzátette, a legutóbbi három alkalommal, amikor a Saint-Étienne-nel mérkőztek, az első harminc percben valakit kiállítottak az ellenféltől.

– nyilatkozta a német szakember.

A francia bajnok PSG jövő pénteken a Ligakupa fináléjában a Lyonnal találkozik.

Mbappé a szezonban 34 tétmérkőzésen harmincszor volt eredményes és 17 gólpasszt adott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!