A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas potyagóllal kapott ki a BL-döntős PSG - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Spanish midfielder Pablo Sarabia (L) fights for the ball with Lens' Argentine defender Facundo Medina during the French L1 football match between Racing Club de Lens (RCS) and Paris-Saint-Germain (PSG) at the Felix Bollaert-Delelis stadium in Lens, northern France, on September 10, 2020. (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain 1–0-ra kikapott az újonc Lens otthonában.

A 18 nappal ezelőtt még Bajnokok Ligája-döntőt játszó PSG cserecsapattal volt kénytelen kiállni az újonc Lens elleni bajnokira, ugyanis a Bayern ellen elvesztett találkozó óta a párizsi csapatból többen is elkapták a koronavírust, így hét alapember – Di Maria, Icardi, Paredes, Marquinhos, Neymar, Keylor Navas és Mbappé – is karanténba került.

A PSG a soha nem látott

Bulka – Kehrer, Kimpembe, Kurzawa, Bernat – Herrera, Gueye, Verratti – Sarabia, Kalimuendo, Ruiz-Atil

összeállításban kezdte a mérkőzést, és ahogy az várható volt, óriási labdabirtoklási fölényben futballozott. Ennek ellenére a Lens előtt adódott az első helyzet, de Ignatius Ganago lövése a bal kapufán csattant.

Arnaud Kalimuendo nem sűrűn lesz kezdő, ha a PSG összes támadója bevethető lesz Forrás: AFP/Denis Charlet

Ezt követően is a PSG futballozott mezőnyfölényben, de az első félidőben csak egy kaput eltaláló lövése volt, és a Lens kapusának, Jean-Louis Lecának nem kellett bravúrt bemutatnia.

A második játékrészt az újonccsapat kezdte jobban, amely a kapuja elé szorította a BL-döntős Paris Saint-Germaint, majd az 57. percben Marcin Bulka kapus óriási hibája után megszerezte a vezetést.

A PSG 20 éves lengyel kapusa rossz helyre passzolt egy hazaadást, Ganago pedig lecsapott a labdára és 12 méterről a bal felső sarokba bombázta a ziccerét.

A 21 éves kameruni csatár már a pályafutása harmadik bajnoki gólját lőtte a Paris Saint-Germainnek, többet mint bármelyik csapat ellen a Ligue 1-ben.

A 63. percben növelhette volna az előnyét a Lens, de Simon Bokote Banza háromméteres fejese elakadt a kivetődő Bulka mellkasában. A folytatásban a PSG rohamaira volt kilátás, ennek ellenére az újonccsapat akarata érvényesült. A 79. percben a Lens eldönthette volna a meccset. Egy baloldali beadásra Florian Sotoca érkezett a hosszú oldalon, a kapu elé befejelt labdájáról azonban Cheick Oumar Doucoure néhány centivel lekésett, pedig csak az üres kapuba kellett volna pöckölnie.

Thomas Tuchel, a PSG edzője augusztus elején szenvedett lábközépcsont törést Forrás: AFP/Denis Charlet

A hajrában Thomas Tuchel már kétségbeesetten próbálkozott, hogy veszélyesebbé tegye csapatát. Még az egykori Real Madrid ígéretet, azt a Jesé Rodríguezt is pályára küldte, akinek négy év alatt csak 10 mérkőzés jutott a Ligue 1-ben. Azonban a spanyol csatár sem tudott csodát tenni, így a Lens teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Ligue 1, 2. forduló
Lens–Paris Saint-Germain 1–0 (0–0)

A legutóbbi nyolc szezonból hét bajnoki címet nyerő PSG tavaly is a második fordulóban vesztette el a veretlenségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!