Willi Orbán is szerzett gólt, nyert a Lipcse - videó

Horizontal
Leipzig's players celebrate during the German first division Bundesliga football match RB Leipzig vs FC Schalke 04 on October 3, 2020 in Leipzig. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga harmadik fordulójában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Lipcse fogadta hazai pályán a Schalke csapatát. A mérkőzést a hazai együttes magabiztos játékkal, végül 4-0-ra nyerte meg.

A magyar válogatott két tagjával a kezdőben állt fel a Lipcse a szebb napokat is látott Schalke ellen a szombati játéknap utolsó mérkőzésén.

A találkozón az első félórát követően született meg a Lipcse vezető gólja, amelyet a kapu előtt menteni igyekvő Bozdogan szerzett. Igaz, ha a Schalke játékosa nem avatkozik közbe, akkor egy lipcsei labdarúgó lőtte volna be a labdát.

Még öt perc sem telt az első gólt követően, amikor egy jól érkező beadás után Angelino fejelhetett teljesen tisztán kapura, és duplázta meg a lipcseiek előnyét a meccsen.

Itt még mindig nem volt vége az első félidőnek, a hosszabbítás második percében egy lipcsei támadás végén Willi Orbán fejelt tanárian a kapuba, ezzel 3-0-ra módosítva az eredményt a szünetre.

A Lipcse az első 45 percben lényegében el is döntötte a három pont sorsát, ettől függetlenül a második játékrészben is a hazaiaknál volt többet a labda. A második félidőre is jutott gól, a 80. percben a hazaiak végezhettek el egy tizenegyest, amely mögé Halstenberg állt. A 29 éves focista nem hibázott és belőtte a büntetőt, amivel be is állította a 4-0-s végeredményt.

Több gól már nem esett a meccsen, a Lipcse pedig ezzel a győzelmével a bajnoki tabella első helyére lépett.