A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Ferencváros 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol igazi sztárcsapatokkal került egy csoportba: Szergej Rebrov együttese a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Juventusszal, a Lionel Messit a soraiban tudó Barcelonával, és az ukrán edző korábbi csapatával, a Dinamo Kijevvel fog megküzdeni a Bajnokok Ligája G csoportjában. Mivel a koronavírus járvány miatt csak az adott stadion teljes befogadó képességének 30%-ára lehet értékesíteni a jegyeket, óriási harc várható már a jegypénztáraknál is. Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a közösségi-oldalán tett bejegyzésében leírta, hogy zajlik majd a jegyértékesítés, amiből kiderül, hogy a Fradinál a hűséget díjazzák.

„Pár gondolat a jegyértékesítésről.

Terveink szerint először kötelezően az UEFA szponzorai kapnak jegyet előírás szerint. Aztán a vezetőedző és a játékosok családtagjai. Őket követik a stábtagok, meg a csapatért dolgozók, akik nélkül a BL-menetelés nem valósulhatott volna meg (a masszőr, a szertáros, a fiziós, a pályamunkás, a könyvelő, a médiás, a takarító...).

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke Fotó: Hirling Bálint - Origo

Majd sorra kerülnek az FTC legendás bajnokai, olimpiai, Eb-, és vb-aranyérmesei, illetve a klub támogatói, valamint vendégei.

Aztán azok jönnek, akik megújították a bérletüket. Majd azok, akik még a sorsolás előtt vettek új bérletet. Végül a szurkolói kártyásokon a sor.

A hűséget meg kell becsülni, Ferencváros mindörökké!"

– áll Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésében.

A Ferencváros október 28-án, szerdán fogadja a Dinamo Kijev csapatát a Bajnokok Ligája második fordulójában. Ezt a találkozót a Groupama Arénában rendezik, amelyre körülbelül 7000 szurkoló látogathat ki.

November 4-én, szerdán jön a Juventus az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval, december második pedig az FC Barcelona látogat Magyarországra, vélhetően a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel. Nagy valószínűséggel mindkét meccset a Puskás Arénában rendezik, ami ebben az esetben 20 ezer szurkolót jelent.

A G-csoport menetrendje:


1. forduló, október 20., kedd
18.55: Dinamo Kijev-Juventus
21.00: FC Barcelona-Ferencváros


2. forduló, október 28. szerda
21.00: Juventus-FC Barcelona
21.00: Ferencváros-Dinamo Kijev


3. forduló, november 4., szerda
21.00: FC Barcelona-Dinamo Kijev
21.00: Ferencváros-Juventus


4. forduló, november 24., kedd
21.00: Juventus-Ferencváros
21.00: Dinamo Kijev-FC Barcelona


5. forduló, december 2., szerda
21.00: Juventus-Dinamo Kijev
21.00: Ferencváros–FC Barcelona


6. forduló, december 8., kedd
21.00: FC Barcelona-Juventus
21.00: Dinamo Kijev-Ferencváros

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!