A német válogatott legendája szerint a Nemzetek Ligája felesleges és értelmetlen

Soccer World Cup 1998: Germany vs Croatia - Red card for Woerns .Fußball .Sport .WM .Weltmeisterschaft 1998 Ball Croatia Deutschland-Kroatien Diskussion Enttäuschung Germany SPO Schiedsrichter SPORT arguing beschweren complaining despair disappointed disc
German forward Juergen Klinsmann (L, no 18), midfielder Lothar Matthaeus (C, covered) and defender Juergen Kohler (C, no 4) argue with Norwegian referee Rune Pedersen (R) about his decision to show Christian Woerns (L), covering his face with his hands, the red card and to send him off the pitch during the 1998 World Cup quarter final in Lyon, France, 4 July 1998. In the end Germany lost the game 0-3 against Croatia.
Vágólapra másolva!
Jürgen Kohler, a németek világ- és Európa-bajnok futballistája értelmetlennek tartja a Nemzetek Ligája sorozatot. Az 55 éves Kohler a Kicker című német lapnak adott nyilatkozatában kifejtette: attól tart, hogy a szurkolók eltávolodnak a labdarúgástól.

"Világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezők, barátságos mérkőzések, Nemzetek Ligája,

túlkínálat van, ezért egyes mérkőzések leértékelődnek.

A Nemzetek Ligája szerintem egy felesleges és értelmetlen sorozat, amely nem szolgálja a sportág érdekeit" - mondta. Hozzátette: a német válogatott az elmúlt években nem remekelt és nem szerepelt tudásának megfelelően. Szerinte az okok között szerepel, hogy a játékosok "telítődtek a labdával", illetve a németek esetében negatív hatása volt a 2014-es vb-győzelemnek.

Szavazzon!

Ön szerint van értelme a Nemzetek Ligájának?

Kiemelte: utóbbi az ő generációjával, az 1990-es siker után is megtörtént, ezért a mostani nemzeti együttestől több szenvedélyt és elhivatottságot szeretne látni, valamint azt, hogy a mérkőzéseken nagyobb kedvvel játsszanak a futballisták. Javasolta továbbá, hogy a játékosok az edzéseken konkrétabb posztonkénti képzést kapjanak.

Jürgen Kohler (fehérben) az 1990-ben világbajnok német válogatott alapembere volt Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon

Kohler annak kapcsán fogalmazta meg észrevételeit és kritikáit, hogy a német együttes szerdán 3-3-as döntetlennel zárt barátságos mérkőzésen a törökökkel. A kölni találkozón a házigazdák háromszor szereztek vezetést, a vendégek mindháromszor egyenlítettek, harmadjára a 94. percben.
Az eredményről és a németek által nyújtott teljesítményről a korábbi védő ugyanakkor azt mondta, hogy az szerinte "rendben volt", tekintve, hogy az alapcsapatból kevesen léptek pályára és nem állt rendelkezésre kellő idő a közös felkészülésre sem.

Kohler karrierje során hazájában megfordult a Mannheim, a Köln, a Bayern München, valamint a Borussia Dortmund együttesében, illetve légiósként 1991-95 között a Juventusban játszott. A német válogatottban 1986 és 1998 között 105 alkalommal lépett pályára, ezzel a németeknél jelenleg is a hetedik a rangsorban. A válogatott tagjaként 1990-ben világbajnokságon, 1996-ban Európa-bajnokságon lett aranyérmes, a Dortmunddal 1997-ben Bajnokok Ligáját, a Juventusszal 1993-ban UEFA Kupát nyert.

Mindent egy helyen az Eb-ről