Marco Rossi: Legyen mindenki nagyon büszke ezekre a fiúkra!

ROSSI, Marco
Belgrád, 2020. október 11. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Belgrádban 2020. október 11-én. MTI/AP/Darko Vojinovic
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este idegenben 1-0-ra legyőzte Szerbiát a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A győzelem után Marco Rossi szövetségi kapitány dicsérte a játékosok küzdeni tudását és taktikai fegyelmét, de üzent azoknak is, akik korábban kritizálták a szakmai stáb döntéseit a keret összeállítása során.

– kezdte értékelését a lefújás után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Hiába változtattunk hat helyen is a kezdő tizenegyen, a csapat ugyanúgy mindent megtett a sikerért, mindenki remekül betartotta a taktikát. Tökéletesen működött a letámadás, az ellenfél csak felívelésekkel tudott zavart okozni az első félidőben. A másodiik félidőben, amikor kezdtünk fáradni, akkor már valóban tudtak helyzeteket kialakítani."

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya újabb nagy sikert ért el a magyar válogatott élén Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

Marco Rossi megragadta a lehetőséget és a tévén át üzent azoknak, akik korábban kritizálták a válogatatási elveit.

De most még semmit sem értünk el, hiába van hat pontunk, a legfontosabb, hogy novemberben Izland ellen győzzünk. Nyertünk, boldogok vagyunk és büszkék vagyunk a játékosokra, ahogy mindenki büszke kell, hogy legyen ezekre a fiúkra. Nikolics Nemanja Szófiában kapta meg a lehetőséget és élni tudott vele, ma pedig Könyves Norberten volt a sor, és ő is élt a letőséggel."

„Napról napra fejlődünk, ahogy egyre többet vagyunk együtt.

Néha persze veszítünk ilyen is van. Ne felejtse el senki, mi a magyar válogatott vagyunk, nem a francia, benne van, hogy elfáradunk egy-egy meccs végére."

"Két lábbal a földön kell maradnunk. Tudjuk, hogy minden mérkőzés fontos, de papíron, és csak papíron, akár el is felejthető a következő meccs. Oroszországba megyünk, ha kikapunk, az tulajdonképpen normális, de az is normális lett volna ha ma kikapunk Szerbiában, hiszen látjuk milyen játékosaik vannak. De én nagyon bízom ebben a keretben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!