Haaland két gólt lőtt Dortmundban, Sallai kezdőként lépett pályára - videó

Horizontal
Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland (L) scores the opening goal during the German first division Bundesliga football match Borussia Dortmund vs SC Freiburg in Dortmund, on October 3, 2020. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga harmadik fordulójának szombat délutáni programjában tíz csapat játszott egymással. A Dortmund-Freiburg mérkőzésen Sallai Roland a vendégeknél kezdőként kapott lehetőséget, míg a norvég zseni, Haaland kétszer is betalált a meccsen, amelyet a hazaiak nyertek.

A német első osztályban a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg a Dortmund otthonába látogatott. A mérkőzésen az első gólt a hazaiak szerezték a 31. percben, miután egy labdaszerzést követően az akció végén a norvég zseni, Haaland lőtte a kapuba a labdát.

A második félidőben alig telt el egy perc, amikor egy szögletet követően Emre Can fejelt a Freiburg kapujába, ezzel 2-0-ra módosítva az eredményt.

A második játékrész 10. percében a Freiburg edzője megpróbálta felfrissíteni a csapatát, ezért négy embert, köztük Sallait is lecserélte. Az új focistákkal sem sikerült gólt, gólokat szerezni a találkozón, sőt, a 66. percben a Dortmund jól használta ki a vendégek hibáját, és

egy szerzett labdából Haaland ismét betalált, ezzel 3-0-ra módosítva az állást a mérkőzésen.

A dortmundiak első három szerzett gólja kapcsán érdemes megjegyezni, hogy mindegyiknél a gólpasszt a 17 éves tehetség, Giovanni Reyna jegyezte a meccsen.

A 4-0-s végeredményt a 92. percben Passlack állította be, aki egy gyors támadás végén Haaland önzetlen passza után gurított az üres kapuba.

A harmadik forduló szombat délutáni mérkőzéseinek eredményei az alábbiak szerint alakultak:

Borussia Dortmund – Freiburg: 4-0
Frankfurt – Hoffenheim: 2-1
Köln – Mönchengladbach: 1-3
VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen: 1-1
Werder Bremen – Bielefeld: 1-0