A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

25 éve játszotta első felnőtt mérkőzését minden idők egyik legjobb kapusa

SS Lazio v Juventus FC - Serie A Soccer Serie A SS Lazio Lazio Juve Juventus FOOTBALL Italian Serie A SPORT
Gianluigi Buffon of Juventus FC winks and gives a thumb up during the Serie A match between SS Lazio and Juventus FC at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 8 November 2020. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
25 éve ezen a napon, azaz 1995. november 19-én játszotta első hivatalos felnőtt bajnoki mérkőzését Gianluigi Buffon, a Parma, a Juventus, a Paris Saint-Germain, valamint az olasz válogatott világbajnok kapusa.

Az AC Milan elleni 0-0-s találkozóról Buffon is megemlékezett a közösségi oldalán, méghozzá romantikus és megható videóval. A VHS-minőségű felvétel visszarepíti a nézőket 1995-be: gombfoci, tetrisz, discman egy cd-vel, amin discozene-válogatás van, a legendás Invicta márkájú hátizsák, amiből 1990 óta minden egyes olasz gyereknek volt/van legalább egy, a lehajthatós Motorla mobiltelefon, a tévében pedig az Oroszlánkirály című film.

"Teljesen megváltozott a világ, mióta bemutatkoztam a Serie A-ban. Eltelt 25 év. 9132 nap. 219 168 óra (és még nincs vége...)" – írta kísérőszövegként a video mellé.

Azon a vasárnapi napon, 1995. november 19-én, a Serie A 10. fordulójában a szerencsének is köszönhette a 19 éves Gigi, hogy pályára léphetett. Mint azt önéletrajzi könyvében írja, a szezon elején a csapat második számú kapusa, Giovanni Galli eligazolt Parmából, a helyére hozott Alessandro Nista egy súlyos sérülésből lábadozott, és az első számú kapus, Luca Bucci is sérült volt, így az ificsapatban akkor már többször is bizonyító Buffon kapott szerepet a Milan ellen.

A Parma története egyik legjobb időszakát élte, az előző szezonban megnyerte az UEFA-kupát, és olyan sztárok játszottak Buffon előtt, mint Fabio Cannavaro, Dino Baggio, Hriszto Sztojcskov és Gainfranco Zola. A túloldalon pedig olyan nagyságok sorakoztak fel, mint Franco Baresi, Paolo Maldini, Roberto Baggio, George Weah és Zvonimir Boban – a teljesség igénye nélkül.

Buffon januárban lesz 43 éves, túl van a 650. olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésén, és a jelek szerint még mindig nem áll szándékában visszavonulni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!