A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Harmadszor is nyertek a brazilok a vb-selejtezőkön

fbl Horizontal, Neymar, Brazília, Venezuela,
Brazil's Neymar (R) and Bolivia's Jesus Sagredo vie for the ball during their 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match at the Neo Quimica Arena, also known as Itaquerao, in Sao Paulo, Brazil, on October 9, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by AMANDA PEROBELLI / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Neymar nélkül is hozta a "kötelező" győzelmet a brazil labdarúgó-válogatott a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

A venezuelaiak elleni, Sao Paulóban rendezett mérkőzést Roberto Firminónak a 66. percben szerzett gólja döntötte el.

A brazil csapatból Neymar mellett további alapemberek hiányoztak, köztük Casemiro és Philippe Coutinho, emiatt akadozott a játék.

A támadósorban ezúttal Richarlison, Firmino és Gabriel Jesus kapott szerepet, de a szokatlan felállással nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak a Morumbi Stadion üres lelátói előtt.

Ezzel együtt harmadik mérkőzésén a harmadik győzelmét gyűjtötte be a csapat, így két ponttal vezet a második helyezett argentinok előtt. Negyedik összecsapásukat kedden Uruguayjal Montevideóban játsszák a brazilok.

Az ágyéksérüléssel bajlódó Neymarra akkor sem számíthat a szövetségi kapitány, Tite.

Az uruguayiak magabiztos győzelemmel hangoltak a rangadóra: 3-0-ra verték idegenben, Barranquillában a kolumbiaiakat. Az első félidőben Edinson Cavani, a másodikban Luís Suárez büntetőből, majd Nunez Ribeiro volt eredményes.

Ugyancsak három pontot szerzett Chile, amely Santiago de Chilében 2-0-ra verte Perut úgy, hogy Arturo Vidal az első félidőben negyedórán belül kétszer volt eredményes. Előbb egy nagyszerű távoli lövésből, majd három méterről szerzett gólt.

Eredmények:
pénteken játszották:
Brazília-Venezuela 1-0 (0-0)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!